Veikko Lesonen rikastui it-buumin aikana.

Tällainen mies on Rukalta jättimäisen palatsin ostanut multimiljonääri Veikko Lesonen, 61: selätti Parkinsonin taudin – omistaa huvilan myös Espanjassa!

Uutiset | 09.12.2018 13:28

Seiska kertoi aikaisemmin, että kymmenen vuoden takaisessa it-buumissa rikastunut Veikko Lesonen, 61, on hankkinut tänä syksynä nimiinsä yhden Kuusamon Rukan kalleimmista huviloista.

Nokian imussa kasvaneen JOT Automationin perustajana tunnettu oululainen pulitti Rukan huipulla sijaitsevasta luksushuvilasta peräti kolme miljoonaa euroa.

Lue lisää: Yli 3 miljoonan euron ökymökki! It-buumissa rikastunut multimiljonääri Veikko Lesonen osti Rukalta jättimäisen loma-asunnon!

Myi JOT:n toistamiseen

Huvila ei ole jokaisen pulliaisen ostettavissa, mutta Veikolla ei pikkurahasta ole puutetta. Hän rikastui vuonna 2000 myytyään kaikki omistamansa JOT:n osakkeet ja kuitattuaan niistä 140 miljoonaa euroa.

Vuonna 2011 Veikko osti JOT:n takaisin, kunnes myi 76 miljoonan euron liikevaihtoon yltäneen yhtiön uudelleen tänä vuonna. Ostajana oli kiinalainen pörssiyritys.

Bisnesenkeliksi kutsuttu Veikko Lesonen sai tänä vuonna teollisuusneuvoksen arvonimen, jonka myönsi presidentti Sauli Niinistö.
Bisnesenkeliksi kutsuttu Veikko Lesonen sai tänä vuonna teollisuusneuvoksen arvonimen, jonka myönsi presidentti Sauli Niinistö.

Tuoreimpien verotietojen mukaan Veikko tienasi vuonna 2017 pääomatuloina 2,8 miljoonaa euroa, mutta raha ei ole Parkinsonin-taudin selättäneelle sijoittajamiehelle enää kaikki kaikessa.

– Olen käytännössä ollut miljonääri vuodesta 1995. Olisin voinut jo silloin jäädä lepäämään laakereillani, mutta mitäs minä sitten olisin tehnyt, Veikko sanoi Helsingin Sanomille viime kesänä.

Bisnespuolella Veikon on pitänyt kiireisenä perheyritys Head Invest Oy:n sijoitustoiminnot. Yhtiö harjoittaa myös ravintolaliiketoimintaa sekä omistaa ja vuokraa kiinteistöjä.

Huvila myös Espanjan lämmössä!

Veikko Lesosen tiedetään viihtyneen Rukan jylhissä talvimaisemissa jo ennen Snow Palacen hankkimistakin. Viime vuosina hän on viettänyt yhä enemmän aikaa Espanjan Marbellan-huvilallaan. Suomessa hänen vakituisena tukikohtanaan toimii hevostila meren rannalla Oulunsalon Hylkykarilla.

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!

Teksti:Juhamatti Nieminen
Kuvat:Seiskan arkisto ja Juuso Haarala
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!