fbq
Uutiset
12.10.2020 19:04
Teksti: Kirsi Pöllänen|Kuvat: Atte Kajova
Juhani Palmu
Taiteilija Juhani Palmu kaipaa lapsenlastaan: ”Syntymä oli outoa ja kummallista”
Uutiset
12.10.2020 19:04
Teksti: Kirsi Pöllänen|Kuvat: Atte Kajova

Taidemaalari Juhani Palmun, 76, ja hänen vaimonsa Leila Palmun, 54, koti on myyty eikä heidän vuokrasopimustaan jatketa. Ikävän tilanteen vuoksi pariskunta joutuikin myymään omaisuuttaan huutokaupalla.

Lue myös: Ei varaa uuteen kotiin! Häädetyt Juhani ja Leila Palmu eivät tiedä minne muuttavat: Galleria ei voi olla Vantaalla tai Keravalla!

Pariskunnan tarkoituksena on aloittaa Helsingissä elämä puhtaalta pöydältä, mutta mitään tarkempia suunnitelmia heillä ei vielä ole. Yksi asia on kuitenkin varmaa. Juhani haluaisi nähdä enemmän pientä lapsenlastaan.

– Poikani sai pääsiäisen jälkeen tyttären, ja he asuvat Helsingissä. Hyvin vähän on tullut häntä nähtyä. Lapsenlapsen syntymä oli outoa ja kummallista. Tuntuu kuitenkin hienolta, että elämä jatkuu.

Lue myös: Juhani Palmun Leila-vaimosta tuli taiteilija – myi taulunsa makuuhuoneen seinältä: ”Se on niin ruma kuin olla voi!”

Vaikka Juhani ja Leila saisivat rahat kasaan nykyisen talonsa ostoon, eivät he todennäköisesti sitä tekisi. Juhanin terveydentilan lisäksi talon ylläpito käy raskaaksi.
– Juhani on kuitenkin pääsääntöisesti sänkypotilas, ja minä täytän kohta 55 vuotta. Nyt vielä voimat riittävät kaikkeen, mutta minäkin tulen vanhaksi.

– Yksi asia on kuitenkin varma. Jos me täältä lähdemme, me emme enää koskaan tule takaisin, Leila sanoo hiljaa.

Lue lisää ja katso kuvat Palmujen huutokaupasta Seiska Klubista!

Tilaa Seiskan uutiskirje! »