fbq
Uutiset
03.12.2016 13:04
Teksti: panu hörkkö|Kuvat: Lehtikuva ja Panu Hörkkö
henri kontinen
Täällä tennistähti Henri Kontinen asuu – kuva!
Uutiset
03.12.2016 13:04
Teksti: panu hörkkö|Kuvat: Lehtikuva ja Panu Hörkkö

Tennistähti Henri Kontinen, 26, nousi koko Suomen urheilukansan tietoisuuteen viimeistään marraskuussa, kun hän voitti parinsa John Peersin kanssa ATP-finaaliturnauksen nelinpelin Lontoossa.

Henri ei asu enää Suomessa, vaan pitää majaa Virossa. Vuoden 2015 alussa Henri ja hänen isänsä Pentti Kontinen, 60, perustivat Tallinnaan yhteisen firman nimeltä Henny Ventures OÜ. Henny Venturesin hallituksen ainoat jäsenet ovat Henri ja Pentti Kontinen. Henny Venturesilla ei ole Tallinnassa omia toimitiloja, vaan se on rekisteröity paikallisen kirjanpitotoimiston Tulutee OÜ:n osoitteeseen Tallinnan Mustamäen kaupunginosaan.

Asunto firman nimiin

Henny Ventures ei ole toimittanut viime vuoden tilinpäätöstietojaan Viron verottajalle, joten firman mahdollisesta liiketoiminnasta Virossa ei ole tietoa. Sen verran toimintaa Henny Venturesilla Virossa kuitenkin on, että isä ja poika Kontinen ostivat sen nimiin asunnon Tallinnasta tämän vuoden kesällä.

henri kontinen asunto


Henny Venturesin, eli Pentti ja Henri Kontisen, asunto sijaitsee Tallinnan trendikkäällä Kalamajan alueella, niin sanotussa Kalamaja Residentsissä, joka valmistui vasta tänä kesänä. Henny Ventures osti siitä asunnon heti heinäkuussa.

Eksklusiiviksi mainostettu Kalamaja Residents muodostuu kahdesta erillisestä rakennuksesta ja siinä on yhteensä vain 22 asuntoa. Osasta asuntoja aukeaa merinäköala.

Kontisten asunto on talon toisessa kerroksessa. Siinä on 83 neliötä, viiden neliön parveke ja oma sauna. Virolaisen mittapuun mukaan tällainen asunto on luksusta. Asunnon markkinahinta Tallinnassa on tällä hetkellä ripauksen päälle 200 000 euroa. Hintaan vaikuttaa korottavasti se, että asuntoon kuuluu paikka talon omassa parkkihallissa.

Kalamaja Residentsin rakennutti firma nimeltä Trigon Capital, jonka perustaja ja pääomistaja on suomalainen. Hän on houkutellut taloonsa nimenomaan suomalaisia, mutta asunnoista kolmasosa on vielä myymättä.