Katso kuvat!

TIS-Vilma synnytti yksin esikoisensa! Pahin painajainen kävi toteen ennen synnytystä - Juuso jännitti kotona, lapsivedet menivät ripsihuollossa!

Uutiset | 21.05.2020 17:01

Temptation Island Suomi sarjan kolmannella ja viidennellä kaudella olleiden Vilma Karjalaisen ja Juuso Lehmusvyöryn esikoistyttö syntyi keskiviikkoiltana 20. toukokuuta.

Vilma paljasti ilouutisen helatorstaina iltapäivällä. Pieni tyttö syntyi myöhään keskiviikkoiltana hieman ennen puoltayötä.

- Annoit mun elämälle uuden merkityksen. Vauvamme syntyi eilen 20.05 klo 23:31, voi hyvin ja on todella ihana tuhisija. 3984kg tytteli. Juuso osallistui synnytykseen videopuhelun merkeissä, ja näki vauvan syntymän yhdessä mun kanssa, koettiin syntymä siis yhdessä. Kiitos Espoon sairaalan henkilökunnan, musta pidettiin tosi hyvä huoli, vaikka synnytys itsessään oli todella raskas ja epänormaali (kätilön sanoja lainaten). kerron tämän myöhemmin, miten kaikki meni, Vilma kirjoittaa Instagramissa.

Vilma joutui Naistenklinikalle synnyttämään yksin ja pelokkaana, koska Juuso-rakas ei päässyt hänen tuekseen sairaalaan synnytysosastolle. Molemmat ovat sairastaneet koronan ja Juuson toipuminen taudista vasta siinä vaiheessa, ettei hän päässyt karanteenista mukaan synnytykseen.

- Ollaan vauvan kanssa synnyttäneiden osastolla, missä on kyl tosi vaikeeta ilman Juusoa, en oo missään parhaassa kunnossa synnytyksen jäljiltä, oon todella väsynyt eikä apuja kauheesti oo saatavilla. Ruokakin tuodaan oven taakse, ja hirveä vaiva nousta sängystä kipujen ja katetrin kanssa. Mun on todella vaikeeta liikkua. Toivottavasti kotiudumme pian.

- Kaikkein tärkein että Vauvamme voi hyvin ja ai että toinen on ihana. Rakastun häneen kokoaika lisää ja lisää, Vilma kirjoittaa somessa.

Päivitti aktiivisesti Instagramia ennen synnytystä

Vilma päivitti Instagram-videotarinaansa tiuhaan tahtiin synnytyksen monia eri vaiheita.  

Lue lisää: Raskaana olevan TIS-Vilman Instagram-tili kaapattiin – joutui hakkerisivuston kiristämäksi: Olin valmis maksamaan jättisumman turkkilaiselle huijarille!

Alkoi ripsihuollossa

Vilman synnytys alkoi, kun hänen lapsivedet menivät ripsihuollossa tiistaina iltapäivällä. Vilma kertoi asiasta tuoreen Instagram-tilinsä tarinat-osion videoissa. 

- Mielenkiintoinen ripsihuolto. Alkoi vähän supistelemaan ja tässä pohdiskelen, että menikö multa vedet. Jotain tapahtuu. En tiedä, onko tämä harjoittelua tai onko tässä nyt kyse synnytyksestä. Mulla on housut märät ja menen tutkimaan, mitä tämä on, Vilma pohdiskeli.

Naistenklinikalta Vilmalle ilmoitettiin, että hänen oli lähdettävä esikoistyttönsä synnytykseen yksin. Vilma paljasti itkuisena, että hänen rakkaansa Juuso ei pääse tueksi sairaalaan koronatilanteen takia. 

Heillä molemmilla todettiin koronavirustartunta toukokuussa. He ovat molemmat olleet karanteenissa kaksi viikkoa. 

Lue lisää Koronatartunnan saanut TIS-Vilma on huolissaan lähestyvästä synnytyksestä: En mä itseni kannalta pelkää ollenkaan!

Vilma oli ehtinyt jo tervehtyä täysin viruksesta ennen synnytyksen alkamista. Naistenklinikalle Juuso ei kuitenkaan päässyt, koska miehen tartunnan toteamisesta on liian lyhyt aika. 

- Elän mun pahinta painajaista! Tämä on ollut mun suurin toive. Mä sanoin jo pienenä, että mä haluun synnyttää rakkaani kanssa, Vilma sanoi itkuisena Instagram-videotarinassaan. 

Kannustusjoukot

Tukea Vilma sai ahdinkoonsa puolisoltaan Juusolta. 

- Hyvin se menee, Juuso tsemppasi. 

Yksin synnyttäminen toi Vilmalle lisää koettelemuksia kaiken lähiaikoina kokemiensa kauheuksien keskelle. 

-Tämä on ihan järkyttävää paskaa! Vilma älähti.

- Niin on! On ollut ihan kaikkea paskaa ja nyt vielä tämä tähän päälle, Juuso vahvisti tiistai-iltana, kun pari keskusteli keskenään Vilman Instagram-videolla. 

Pariskunta viittaa koronatartunnan lisäksi heidän tuskaiseen toukokuuhunsa, joka alkoi Vilman Instagram-tilin kaappauksella heti vapun jälkeen. 

Lue lisää: Ahdistusta ja unettomia öitä! TIS-Vilman Instagram-tili kaapattiin uudestaan: "Onko sillä vielä jotenkin pääsy mun tietoihin?"

Juuso pyrki parhaansa mukaan kannustamaan Vilmaa henkisesti, vaikka ei päässytkään synnytykseen mukaan. Hän myös pyysi Vilman seuraajia rohkaisemaan rakastaan. 

- Vilma tarvitsee nyt kaiken mahdollisen tuen, Juuso selitti.

Synnytyssalissa

Yksinäinen Vilma vaikeroi synnytyssalissa, kuinka hän ei mielestään pysty synnytykseen ilman rakastaan.

Kivuliaiden supistusten vaikutukset huomasi Vilman kasvoilta, sillä hänen ilmeensä ovat todella tuskaisia niiden voimasta. Vaikuttaja pohti videoilla mahdollisuutta synnyttää sektioleikkauksella, koska kipu on hänelle liikaa yksin. 

Vilman kannustusjoukot kuitenkin auttoivat hänen ahdistukseensa. Vilma kertoo olevansa todella kiitollinen kaikista saamistaan viesteistä, joissa hänelle oli kerrottu yksin synnytyksen ja sektio-leikkauksen kokemuksia. 

Rentoutunut

Kipulääkepiikin saatuaan hän hihitteli videoilla pillimehua juoden.  

- Mul on itseasiassa tällä hetkellä aika hyvä olo, Vilma nauraa.

Lääkehöyryissä sängyllä makoillut Vilma kuitenkin harmitteli sitä, ettei hänen Juuso-rakkaansa päässyt paikalle. 

- Juuso oli vähän alkanut tuntemaan taas koronan tuntemuksia. Eihän se täällä voi olla. Mun täytyy hyväksyä se asia, Vilma toteaa.

Kaiken se kestää

Kaksi kertaa viettelysten saarelta selvinnyt pariskunta vieraili Jenna Mäkikyrön iltaroviolla keväällä 2019. 

 

 

Teksti:Niki Miettinen
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!