TIS-Meijun avoin tilitys - myöntää olleensa epävarma ja itsekäs: ”Pyysin anteeksi vain silloin, jos koin tarvitsevani toista ihmistä!”

Uutiset | 20.11.2019 19:21

Temptation Island Suomi -sarjasta tuttu Meiju Koskela pohti elämäänsä ja aikuistumistaan.

Meiju julkaisi Instagram-tilillään pitkän kirjoituksen, jossa hän pohtii aikuisuuden myötä tullutta henkistä kasvuaan. Hän kertoi olleensa itsekäs täytettyään 18 vuotta. Meiju kertoi olleensa epävarma ja puhuneensa pahaa muista.

- En ollut onnellinen. Suutuin pienistä, koin että on muitten tehtävä pyytää multa anteeksi. Pyysin anteeksi vain silloin, jos koin tarvitsevani toista ihmistä. Vasta silloin kun oon oppinut tekemään myös muille hyvää, oon tajunnut että onnellisuus ei oo vaan sana, vaan myös tunne. Pystyn myötäelämään myös muiden onnea. Todella harvoin edes riita tilanteissa korotan ääntäni, jollen ole todella hermostunut.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mulla on ollut paljon mielessä viimeaikoina mun nuoruus ja se, minkälainen olen ollut nuorempana. Kun katson itseäni nyt, nään aivan eri ihmisen. Kun mä täytin 18 olin itsekäs, välitin vaan siitä mitä mä sain muilta. Olin epävarma itsestäni, haukuin muita seläntakana, en ajatellut että myös mun teoilla on seuraukset, elin draamasta seuraavaan enkä koskaan miettinyt liikaa sitä, miten mun teot tai sanat vaikutti muihin. Kunhan mulla vaan olis ollut hyvä olla. En ollut onnellinen. Suutuin pienistä, koin että on muitten tehtävä pyytää multa anteeksi. Pyysin anteeksi vain silloin, jos koin tarvitsevani toista ihmistä. Vasta silloin kun oon oppinut tekemään myös muille hyvää, oon tajunnut että onnellisuus ei oo vaan sana, vaan myös tunne. Pystyn myötäelämään myös muiden onnea. Todella harvoin edes riita tilanteissa korotan ääntäni, jollen ole todella hermostunut. Haluan muille hyvää. Myös ihmisille, jotka toimivat mua kohtaan väärin. Osaan antaa anteeksi ja unohtaa, osaan olla haukkumatta muita. Yritän aina nähdä muiden käytökselle syyn. Meen nykyään läpi vaikka harmaan kiven, ja olen löytänyt itsessäni voimavaroja mitä en koskaan tiennyt olevan. Oon vahva, oon itsenäinen ja vaikka kohtaankin vaikeuksia ja epävarmuuksia niin tiedän olevani hyvä ihminen. Oon myös oppinut, että mun elämä on mun elämä, eikä sen onnistumista määritä kukaan muu kun minä itse. Mulla on aivan upea ja ihana lähipiiri, joka on ollut mun tukena vaikeinakin aikoina, eikä anna mun unohtaa kuka olen, vaikka se välillä itseltä hukkuukin. Vieläkin kohtaan epävarmuuksia, vieläkin välillä hukkaan itseni ja mietin mun statusta ja muiden mielipiteitä, mutta koska oon saannut (toki muitten tuella) kasvatettua itsestäni paremman version, niin löydän itseni aina uudestaan. Jos mä oon pystynyt kääntämään sivua, niin pystyy kaikki muutkin. Se, minkä eteen on valmis tekemään töitä, niin sen voi saavuttaa. Menneisyys ei määritä ketään, vaan se mitä sä teet nyt ja minkä eteen sä oot valmis taistelemaan. Tee virheitä, opi niistä, mee eteenpäin. Pyydä anteeksi ja korjaa virheesi. Tee enemmän hyvää. Kasva. Koskaan ei voi olla täydellinen, mutta pyrkimys parempaan on aina askel eteenpäin.

A post shared by Meiju Koskela (@meijukoskela) on

Hän kertoi toivovansa muille vain hyvää.

- Myös ihmisille, jotka toimivat mua kohtaan väärin. Osaan antaa anteeksi ja unohtaa, osaan olla haukkumatta muita. Yritän aina nähdä muiden käytökselle syyn.

Lue myös: TIS-Meiju ja Toni ensimmäisessä yhteishaastattelussa – näin suhde oikeasti eteni: ”Heitettiin Iiro pihalle ja minä toin kamat sisälle”

”Olen vahva!”

Iän myötä Meiju on löytänyt voimavaroja, joita hänellä ei ollut aikaisemmin.

- Oon vahva, oon itsenäinen ja vaikka kohtaankin vaikeuksia ja epävarmuuksia niin tiedän olevani hyvä ihminen. Oon myös oppinut, että mun elämä on mun elämä, eikä sen onnistumista määritä kukaan muu kun minä itse. Mulla on aivan upea ja ihana lähipiiri, joka on ollut mun tukena vaikeinakin aikoina, eikä anna mun unohtaa kuka olen, vaikka se välillä itseltä hukkuukin.

Teksti:Antero Alhonen
Kuvat:Pasi Murto, Instagram
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!