Hyppää pääsisältöön
Ritva Santavuori yritettiin ampua kesken tv-lähetyksen.

Syyttäjä Ritva Santavuori yritettiin ampua kesken tv-lähetyksen – Kultainen vasikka -kirja paljastaa uutta tietoa vanhoista rikoksista!

Toimittajat Janne Huuskonen, 44, ja Mikko Gustafsson, 33, kasasivat Suomen rikoshistorian käänteet yksien kansien väliin.

Toimittajat kirjoittivat kolme vuotta Kultainen vasikka -kirjaa. Aikaa vei erityisesti se, että tarkastettavia asioita oli paljon ja se oli hidasta.

– Pohdimme keitä henkilöitä on ollut aitiopaikalla rikoshistoriallisesti merkittävissä tapahtumissa ja etsimme heidät. Osa löytyi helposti ja toiset vaikeammin.

Lue myös: Kultainen vasikka -kirja päästää rikosjengiläisten vaimot ääneen: ”He eivät kysyneet keneltäkään lupaa suostua!”

Kirjassa haastatellaan useita tunnettuja rikollisia kuten Keijo Vilhunen, Raimo Tienhaara, Lauri Johansson, Eikka Lehtosaari ja Janne Raninen.

Lehtien sivuilta tuttujen rikosten taustaa avataan kirjassa uusista näkökulmista. Punavuoren kaksoismurhan osalta toimittajat ovat kaivaneet esille täysin uutta tietoa, jonka valossa näyttää kummalliselta, ettei murhia ole vieläkään selvitetty.

 Janne Huuskonen seisoo paikalla, jonne rikolliset suunnittelivat iskua.
 Janne Huuskonen seisoo paikalla, jonne rikolliset suunnittelivat iskua.

 

Toimittaja Janne Huuskonen vei Seiskan paikalle, jonne rikolliset suunnittelivat iskua. Tarkoitus oli ampua syyttäjä Ritva Santavuori ikkunan läpi aamu-tv:n suorassa lähetyksessä.

Suorapuheinen Ritva Santavuori toimi syyttäjänä Helsingissä vuoteen 1996 asti. Hän on kirjoittanut kokemuksistaan useita kirjoja.

Ritva Santavuori toimi syyttäjänä Helsingissä vuoteen 1996 asti.
Ritva Santavuori toimi syyttäjänä Helsingissä vuoteen 1996 asti.

 

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.


Teksti:
Mia Jussinniemi
Kuvat:
Seiskan arkisto, Mia Jussinniemi ja Kultainen vasikka -kirja

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!