Uutiset

Syyttäjä: Näin härskisti Mervi Tapolan Jarmo-veljeä huijattiin ennen kuolemaansa: epäillään joutuneen törkeän petoksen uhriksi - perikunta vaatii 45 000 euroa!

04.06.2020 14:50

Maineikkaan tamperelaisen Tapola-yhtiön johtoportaassa pitkään toiminut, viime vuonna menehtynyt Jarmo Tapolan (1956-2019) epäillään joutuneen elinaikanaan törkeän maksuvälinepetoksen uhriksi.

Tapolan perikunta vaatii oikeudessa 45 000 euron korvauksia eräältä kaksikolta.
 
Syyttäjän mukaan muuan nainen ja mies käyttivät luvatta Jarmo Tapolan pankkikorttia 22 400 euron arvosta. Syyttäjä vaatii naiselle ehdollista vankeusrangaistusta. Miehelle vaaditaan ehdotonta vankeutta, koska hänellä on rikosmenneisyyttä jo entuudestaan.

Lue lisää: Mervin veljeä huijattiin – Jarmo Tapola joutui ennen kuolemaansa törkeän petoksen uhriksi!

Jarmo Tapolan poika ja tytär vaativat syytetyiltä noin 45 000 euron korvausta. Heidän mielestään maksuvälinepetoksella rosvottu summa oli kaksi kertaa suurempi kuin se, mitä syyttäjä esittää.

Syyttäjän ja perikunnan mielestä kaksikolla ei ollut mitään oikeutta käyttää Jarmo Tapolan pankkikorttia. Jarmo Tapola ehti eläessään itsekin vahvistaa tämän seikan kuulusteluissa.

- Teko on törkeä, koska sillä on aiheutettu huomattavaa tai erityisen tuntuvaa vahinkoa. Teko on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, totesi syyttäjä Olli Sulkonen käräjillä.

Lue lisää: Mervi Tapolan perheessä uusi synkkä tragedia - TalSa: Jarmo-veli kuoli äkillisesti - äidin kuolemasta vain alle vuosi

Väärensi nimen vakuutuspapereihin?

Syytteeseen asetetun kaksikon naista syytetään lisäksi väärennyksestä. Syyttäjän mukaan hän väärensi Jarmo Tapolan nimen vakuutuspapereihin ja toimitti asiakirjan vakuutusyhtiöön.

Jarmo Tapolalla oli vakuutus siltä varalta, jos hän kuolee tapaturmaisesti. Papereissa edunsaajiksi oli merkitty Jarmo Tapolan poika ja tytär.

Mervi Tapola ja Jarmo Tapola
Jarmo ja Mervi Tapola äitinsä Kyllikki Tapolan hautajaisissa syksyllä 2018. Kyllikki Tapola oli suvun rautarouva ja suurelta osin hänen ansiostaan Tapolasta kehittyi menestyvä liha-alan yritys.

Syyttäjän mukaan nainen väärensi Jarmo Tapolan nimen edunsaajamääräys-asiakirjaan ja muutti itsensä edunsaajaksi. Toisin sanoen, jos Jarmo Tapola olisi kuollut tapaturmaisesti, nainen olisi kuitannut muhkeat vakuutuskorvaukset.

Oikeudessa vastaajat kiistivät syytteet. Pirkanmaan käräjäoikeus antaa asiassa tuomion myöhemmin.

Menehtyi heinäkuussa, Mervi-sisko syksyllä

Väitetyn maksuvälinepetoksen uhriksi joutunut Jarmo Tapola oli tunnettu hahmo. Hän johti pitkään Tapola-yhtiötä, jonka tunnetuin tuote on mustamakkara, eräs tamperelaisuuden symboleista. Viimeisinä vuosinaan Jarmo Tapola toimi yhtiön hallituksen puheenjohtajana.

Vielä tunnetumpi Tapola oli Jarmon isosisko Mervi Tapola (1954-2019). Toisilleen läheiset sisarukset kuolivat samana vuonna, Jarmo yllättäen viime heinäkuussa sairauskohtaukseen ja Mervin vei syöpä viime lokakuussa.

Taustaa: Mervi Tapola on kuollut

Mervi Tapola oli viettänyt koko ikänsä hiljaiseloa poissa julkisuudesta, kunnes eräs tapaaminen heinäkuussa 1999 muutti kaiken. Ja siihen oli isoveli Jarmolla pientä osuutta.

Jarmo kutsui kohuliikemies Carl Danhammerin luona Ylöjärvellä majailleen ex-mäkikotka Matti Nykäsen luokseen kahville. Jarmon naapurissa asunut Mervi Tapola oli kotirannassa uimassa ja Näsijärven aalloista noustuaan hän meni bikineissään pikkuveljen luo kahville niin kuin usein ennenkin.

Se oli salamaromanssi ainakin Matti Nykäsen puolelta. Ensin Matti luuli Merviä Jarmon vaimoksi. Sitten selvisi, että sehän onkin sisko, eikä Matti enää paljon aikaillut.

- Minä menen sinun kanssasi naimisiin, Matti paukautti ikään kuin ilmoitusasiana.

Lue lisää: Edesmenneiden Mervi Tapolan ja Matti Nykäsen värikäs suhde - 15 erohakemusta: nämä olivat parin elämän merkittävimmät käänteet

Sitten lähdettiin porukalla Tampereen yöhön. Kohupariskunnan ensimmäinen yhteinen yö vietettiin Mervin kaupunkiasunnossa. Seuraava liike oli se, että Matti siirtyi Danhammerin luota Mervin kelohonkaisen rantasaunan kamariin. Talven tultua Matti pääsi varsinaisen päärakennuksen asukkaaksi, ja sen jälkeen tapahtumia riitti aina lopulliseen eroon (2009) saakka.

Jarmo Tapolalla oli osuutta siihen, että sukuun tuli kohuvävy Matti Nykänen ja avioitui Mervi Tapolan kanssa.
Jarmo Tapolalla oli osuutta siihen, että sukuun tuli kohuvävy Matti Nykänen ja avioitui Mervi Tapolan kanssa. Kuvassa Matti ja Mervi juuri kihlautuneina vuonna 1999.

Kohuromanssin osapuolten ja tapahtumiin vaikuttaneiden henkilöiden elämän käänteet olivat jotensakin erikoisia.

Matti kuoli helmikuussa 2019. Jarmo kuoli heinäkuussa 2019. Mervi kuoli lokakuussa 2019. Ja Matin ja Mervin suhteessa yhtenä sählärinä toiminut kohuliikemies Carl Danhammer pelastui viime tipassa, kun hänelle tehtiin maksansiirto viime maaliskuussa.

Lue lisää: Mervi Tapola viimeiseksi jääneessä haastattelussaan Seiskalle: "Nyt särkee koko kroppaa"
 

Teksti:Jussi Niiranen
Kuvat:Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!