Jarmo Pellinen menehtyi.

Syöpään menehtynyt tangotähti Jarmo Pellinen ehti hyvästellä omaisensa – Raija-sisko: ”Tiesin, että se oli viimeinen kohtaamisemme!”

08.04.2019 07:07

Seniori tangokuninkaan tittelin vuonna 2015 voittanut mäntsäläläinen Jarmo Pellinen menehtyi vaikean sairauden uuvuttamana viime viikon sunnuntaina vain 51-vuotiaana.

– Hänen lähtönsä oli hyvin rauhallinen. Jarmo nukkui ikiuneen omassa sängyssään, laulajan sisko Raija Pellinen kertoo Seiskalle.

Lue myös: Tangolaulaja Jarmo Pellinen on kuollut – menehtyi sairauden uuvuttamana

Jarmo kertoi Seiskan tammikuisessa haastattelussa, ettei halua saattohoitoon.

– Minä en ole saattohoidon potilas. En halua tulla sinne enkä halua kuulla kuolinpäivääni. Haluan viettää viimeiset hetkeni läheisteni kanssa, Jarmo alleviivasi.

Raija-sisko sanookin iloitsevansa surun ja murheen keskellä edes siitä, että Jarmon toive saada kuolla kotonaan toteutui.

Lue myös: Syöpään kuoleva tangolaulaja Jarmo Pellinen kieltäytyi saattohoidosta – ”Olen valinnut jo arkunkantajani”

Voimat loppuivat

Jarmo asui Mäntsälässä avovaimonsa Satu Isbergin kanssa. Satu on tangolegenda Markus Allanin tytär. Jarmo ja Satu ehtivät elää avoliitossa yli yksitoista vuotta.

– On tehnyt pahaa seurata Jarmon kärsimyksiä ja kipuja, Satu suri Seiskan jutussa tammikuussa.

Jarmo joutui Hyvinkään sairaalaan akuuttihoitoon maaliskuun puolivälissä, kun hän menetti yllättäen äänensä.

– Jokunen päivä kaiketi taas menee, tutkivat huomenna mahdollista äänihuulen lievää halvausta, Jarmo viestitti Tanssiin.fi-sivustolle.

Hän pääsi kuitenkin sairaalasta vielä kotiinsa, vaikka voimat alkoivatkin olla lopussa.

– Veljeni oli lähettänyt ystävälleen viestin, että voi kun pääsisi jo pois tästä elämästä, kun on niin väsynyt, Raija huokaa.

Lue myös: Kuolemansairas tangotähti Jarmo Pellinen viettää viimeiset päivät kotonaan – Satu-rakas jäi töistä pois huolehtimaan miehestään: ”On tehnyt pahaa seurata kärsimyksiä”

Näki vielä omaisensa

Jarmo oli kotoisin Keski-Suomesta.

– Jos oloni huononee ja päädyn petipotilaaksi, olen ajatellut vaihtaa kirjani Äänekoskelle. Olen sieltä Sumiaisten kylältä kotoisin, ja siellä asuvat kaikki sukulaiseni, siskot ja veljet. Lopun lähestyessä läheiset ovat tärkeitä, Jarmo pohti vielä tammikuussa.

Sisko sanoo, ettei Jarmo ehtinyt muuttaa kotiseudulleen, mutta ennätti kuitenkin käydä tapaamassa omaisiaan.

– Jarmo vietti täällä kolmisen viikkoa sitten viikonlopun. Naurettiin ja muisteltiin vanhoja, katseltiin kuvia yhdessä ja minä kokkasin hänen lempiruokiaan, Raija sanoo.

– Tiesin, että se oli viimeinen kohtaamisemme.

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy Käyttäjäksi Tästä linkistä!

Teksti: Kalle Kangas
Kuvat: Seiskan arkisto

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!