Uutiset

Synkkä tapaus Kittilässä: Umpihumalainen mies puukotti thaivaimonsa hengiltä

08.11.2019 08:02

Lapin käräjäoikeudessa Rovaniemellä alettiin torstaina 7.11 käsitellä tapausta, jossa miestä syytetään Thaimaasta lähtöisin olevan vaimonsa puukottamisesta sänkyyn. Miehelle luettiin syyte murhasta. Verityön uhri oli nukkumassa, kun mies kävi hänen kimppuunsa. Miehen aloittaessa nukkuvan puolisonsa puukottamisen, heidän yhteinen viisivuotias poikansa oli nukkumassa samassa sängyssä äitinsä kanssa tämän vieressä.

Mies myöntää verityön, mutta sanoo olleensa tekohetkellä voimakkaassa humalassa. Hän selitti oikeudelle, ettei ollut tietoinen siitä, että samassa sängyssä naisen kanssa oli pariskunnan yhteinen lapsi.Oikeus kuunteli kaksi hätäkeskuspuhelua, jotka valaisivat tapahtumia kittiläläiskodissa. 
 
”Hätäkeskus"
Minä tappoin vaimoni. 
"Onko teillä asiaa hätäkeskukseen".
On. Minä tapoin vaimoni. 
"Mitä siellä on tapahtunut”?
Minä tapoin vaimoni. Puukolla.
"Mitä siellä tapahtunut”?
Minähän kerroin. Heippa.

Äänestä saattoi kuulla, että mies oli vahvasti päihtynyt.

Motiivi?

Noin kolme viikkoa ennen surmayötä pariskunnalla oli ollut sanaharkkaa. Mies oli kohdistanut puolisoonsa ruumiillista väkivaltaa. Nainen oli alkanut pelätä alkoholiongelmaista miestään ja kertonut lääkärille, että "mies aikoo vielä tappaa hänet".

Pariskunta tapasi toisensa vuonna 2011, jolloin mies oli ollut Thaimaassa lomailemassa. Pian tapaamisen  jälkeen he menivät naimisiin ja nainen muutti miehen mukana Kittilään. Kuolleella naisella on Thaimaassa lapsia ja lapsenlapsia, jotka vaativat korvauksia Lapin käräjäoikeudessa.

Teksti:Ari Kettunen
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!