marianne kallio

"Suvussani on äkkikuolemia" - povipommi Marianne Kallio kärsii vakavista terveysongelmista: kymmenen rytmihäiriötä päivässä, pahaa oloa ja rajua sydämentykytystä!

13.08.2019 15:01

Marianne Kallio joutui heinäkuun lopussa sairaalahoitoon sydänoireiden vuoksi. Useat rytmihäiriöt yllättivät Mariannen bussissa, josta hänet kiidätettiin sairaalaan ambulanssilla. 

Mariannelle tehdään pian sydämen ablaatiotutkimus, jossa katetri työnnetään hänen sydämeensä nivusesta. 

Hoitoinstrumentti, ablaatiokatetri, viedään verisuonia myöten sydämen sisällä rytmihäiriötä tuottavaan kohtaan sydämen seinämässä. Tähän alueeseen kohdistetaan katetrin kärjen kautta radiotaajuista sähkövirtaa. Tämä aiheuttaa sydämen seinämään tarkoin säädettävissä olevan pistemäisen hoitoarven, joka estää rytmihäiriön, HYKS:n sivuilla selitetään.

- Tulen olemaan hereillä koko tutkimuksen ajan, joka kestää noin kaksi tuntia. 

"Yli kymmenen kohtausta"

Tällä hetkellä Marianne syö lääkitystä, joka ehkäisee rytmihäiriöitä. 

-Sain edellisen kohtauksen viime viikolla. Syke voi lepoasennossa olla yli 180. On kamalaa, kun kohtauksen pystyy välillä ennakoimaan. Tulee hiki ja tunnet kuinka rintaasi alkaa ahdistaa. 

- Kun minut vietiin sairaalaan, sain päivän aikana yli kymmenen kohtausta. Kohtaukseen liittyy myös paha olo, joka aiheutuu siitä, että pulssi nousee ja laskee todella nopeasti.

Rytmihäiriön lisäksi Mariannella on todettu kilpirauhasen liikatoiminta. 

- Oireita ovat esimerkiksi hikoilu, aineenvaihdunnan nopeutuminen ja minun kohdallani kasvoni iho on mennyt todella huonoon kuntoon. Olen vain pohtinut, että mitä vielä? Suvussani on sydänsairauksia sekä äkkikuolemia. Kolme sukulaistani on menehtynyt aivan varoittamatta, Marianne summaa. 

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!

Teksti: Mariama Bah
Kuvat: Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!