Suurin karhuaja on verottaja! Johanna Raunio kamppailee jättivelkojensa kanssa: ”Kun yrittää lyhentää lainojaan, mutta korot juoksevat nopeammin”

Uutiset | 27.01.2021 07:11

Ulosottoviraston tammikuun alussa Seiskalle toimittamasta raportista selviää, että vuoden 1974 Miss Suomen ja sen jälkeen näyttelijän uraa luoneen Johanna Raunion, 66, velkakierre syvenee syvenemistään.

Viimeisimmät merkinnät ovat viime vuoden marraskuulta, ja kuusisivuinen rekisteri on muutenkin karua ja surullista luettavaa. Johanna on pystynyt hoitamaan vain pienen osan satojentuhansien eurojen veloistaan.

– Harmittaa totta kai, Johanna aloittaa Seiskalle.

Lue myös: Johanna Raunion avoin tilitys – toivoton velkahelvetti!

missitVuoden 1974 Miss Suomi  menestyi myös maailmalla. Hän sijoittui kolmanneksi Miss Universum-, Miss Eurooppa- ja Miss International Beauty -kilpailuissa. Tämä kuva on jälkimmäisestä.

Verottaja kovin karhuaja

Aikoinaan kansainvälisestikin menestyneen Johannan ulosottorekisterin suurin karhuaja on verottaja.

Tarkka summa on 283 698,46 euroa.  Siinä on mukana arvonlisä- ja jäännösveroja yrittäjäneläkemaksuja. Lisäksi Nordea karhuaa lainojaan takaisin.

Ex-missin velkahelvetti alkoi vuonna 2016, eikä ulospääsyä ole näkyvissä lähitulevaisuudessa. Useista elokuvista ja roolistaan suositussa Salatut elämät -sarjassa muistettavan Johannan talousahdinko on johtunut hänen asunnonvälitys- ja kiinteistöbisneksistään. 

Lue myös: Ex-missi Johanna Raunion, 66, velkahelvetti jatkuu – ulosottorekisterissä 283 698 euroa!

– Nämä ovat ikäviä asioita, ja näiden kanssa on painettu nyt tovi. Vaikka velat pienenevät, korot kasvattavat summaa. Eihän normaali ihminen pysty hoitamaan tuollaisia korkoja, vaikka summa olisikin hoidossa.  Olenhan minä niitä myös maksanut pois jo useita kymppitonneja.

Johanna uskoo ajan mittaan selviävänsä tilanteestaan.

– Asiat pitää hoitaa ja sopia eikä jättää hunningolle. Olen ollut yhteydessä verottajaan näissä asioissa. Harmittaa, että vaikka lyhennän lainoja koko ajan, niin sekään ei auta. Ihmisille pitäisi suoda joku mahdollisuus tällaisissa tilanteissa, Johanna toteaa surullisena.

johannaAikoinaan Johanna oli Spede Pasasen elokuvien luottokaunottaria. Kuva on vuoden 1980 elokuvasta Tup-akka-lakko.

Yritys ulosotossa

Johanna on luonut pitkän uran kiinteistönvälittäjänä ja tehnyt työtä yrityksensä JR Asunnot Oy:n kautta. Kaupparekisteristä selviää, että ex-missin yritys teki kaksi vuotta sitten 215 000 euron liikevaihdon ja tulosta syntyi peräti 46 000 euroa. Johannan yrityskin on ulosottoviraston asiakas. Nelisivuinen ulosottorekisteriote kertoo, että vouti karhuaa yritykseltä arvonlisä- ja jäännösveroja sekä työntekijäneläkemaksuja.

Kaikkiaan Johannan yritykseltä karhutaan ulosotolla lähes 20 000:ta euroa.

Toisella Johannan yrityksellä, Cinema Stylellä ei sen sijaan ole ulosottorekisterissä merkintöjä. Yrityksen toimialaksi on merkitty muun muassa myyntiedustus sekä myynnin ja markkinoinnin konsultointi.

Teksti:Olli Suominen
Kuvat:Seiskan arkisto, Lehtikuva ja MTV
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!