fbq
Uutiset
28.07.2019 12:48
Teksti: Jari Peltomäki|Kuvat: Seiskan arkisto
Susanna Tanni muistelee Petteri Jussilaa.
Susanna-sisko muistelee ternimaitomiljonääri Petteri Jussilan traagista onnettomuutta: ”Ajattelin ensin, että hän on uinut saareen ja soittelee sieltä Seiskaan!”
Uutiset
28.07.2019 12:48
Teksti: Jari Peltomäki|Kuvat: Seiskan arkisto

Ternimaitobisneksellä rikastunut ja Matti Nykäsen managerinakin kunnostautunut Petteri Jussila, 34, nautti perheensä kanssa kauniista kesäpäivästä vesillä 27. heinäkuuta vuonna 2004.

Petteri asui komeassa talossa Näsijärven rannalla tuoreen vaimonsa Jutta Jussilan (o.s. Virtanen, nyk. Larm) ja kolmen lapsensa kanssa. Jutta oli tv:stä tuttu entinen poliisi, joka nousi julkisuuteen Suuri seikkailu -tv-kisasta vuonna 2001.

Lue myös: Muistatko, miten Jutta Gustafsberg nousi julkisuuteen? Suhde miljonääri-Petteriin alkoi pettämisestä, poseerasi rohkeasti paljastavissa minibikineissä lemmenlomalla – kuvat!

Petterillä oli aiemmasta avoliitostaan kaksi lasta, Camilla ja Casimir. Jutan ja Petterin onnen kruunasi vuonna 2003 syntynyt poika Max, jonka kummeja olivat Matti Nykänen ja Mervi Tapola.

Tuona heinäkuisena aamupäivänä Petteri lähti tutulle kotijärvelleen moottoriveneellä. Perässä hän veti kumivenettä, jonka kyydissä olivat tuolloin 7-vuotias Camilla ja 3-vuotias Casimir. Jutta jäi kymmenkuisen Maxin kanssa rannalle.

Hetkeä myöhemmin kumivene kellahti nurin.

Petteri ja Jutta Jussila avioituivat vuonna 2002. Heidän yhteinen poikansa Max syntyi 2003. Avio-onnea kesti vain pari vuotta.
Petteri ja Jutta Jussila avioituivat vuonna 2002. Heidän yhteinen poikansa Max syntyi 2003. Avio-onnea kesti vain pari vuotta.

 

Lue myös: Muistatko?! Ternimaitomiljonääri Petteri Jussilan traagisesta kuolemasta 15 vuotta – näin onnettomuus tapahtui!

"Soittelee Seiskaan"

Samaan aikaan Petterin sisko Susanna Tanni oli käymässä Jussiloiden äidin luona Tampereella.

Susannalla oli tuolloin kolme pientä poikaa, ja hän keskittyi perheen pyörittämiseen, kun taas ainoa veli teki miljoonabisnestä.

– 2000-luvun alkuvuodet olivat meille molemmille sisaruksille kiireistä aikaa. Elimme tahoillamme. Toki pidimme yhtä ja olimme läheisiä, Susanna, 45, sanoo nyt.

– Se aamupäivä viisitoista vuotta sitten… Mihin vuodet ovat vierineet? Onko siitä jo niin kauan?

Susanna muistaa kuin eilisen, kun ensimmäinen puhelu tuli.

– Petterin kerrottiin kadonneen veden alle. En voinut uskoa sitä. Petterihän ui kuin saukko. Mieleni kielsi koko tapahtuneen. Ajattelin ensin, että se on vain vitsi, Petterin pila tai joku julkisuustemppu. Hän on uinut saareen ja soittelee sieltä Seiskaan!

– Saan edelleen uskomattoman paljon palautetta joka puolelta Petteriin liittyen. Se tuntuu hyvältä, sisko Susanna Tanni sanoo.
– Saan edelleen uskomattoman paljon palautetta joka puolelta Petteriin liittyen. Se tuntuu hyvältä, sisko Susanna Tanni sanoo.

 

Lue myös: Tämä tragedia pysäytti Suomen: Jutta Gustafsbergin miljonäärimies Petteri Jussila kuoli kotinsa edustalle perheensä silmien edessä

Sairauskohtaus vedessä

Petteri oli hypännyt hädissään veteen, kun lasten kumivene oli kellahtanut nurin kymmenen metrin päässä rannasta. Casimirilla ja Camillalla oli pelastusliivit, isällä ei.

Silminnäkijät kertoivat, että Petteri vajosi pinnan alle miltei heti veteen hypättyään.

Sittemmin todettiin, että Petteri Jussila sai vedessä sairauskohtauksen. Tiukka kuntokuuri oli ajanut ilmeisesti miehen elimistön liian koville.

Itkin polvillani

Kesti tunnin ennen kuin Petterin ruumis löytyi. Naapuri pelasti lapset järvestä, ja järkyttynyt Jutta yritti sukeltaa miestään mutaisesta vedestä tuloksetta.

Hälytys tehtiin kello 12.47, ja jo viidessä minuutissa paikalla olivat pintasukeltajat.

– Kun se toinen, lopullinen puhelu tuli, putosin polvilleni ja itkin. Se oli kauheaa ja käsittämätöntä. Koko tapahtumasarja tuntuu yhä järjettömältä, Susanna sanoo hiljaa.

Petteri Jussila menehtyi 15 vuotta sitten, 27. heinäkuuta 2004 kotirantaansa Näsijärvellä. Ternimaitomiljonäärin traaginen hukkumisonnettomuus järkyti koko Suomea.
Petteri Jussila menehtyi 15 vuotta sitten, 27. heinäkuuta 2004 kotirantaansa Näsijärvellä. Ternimaitomiljonäärin traaginen hukkumisonnettomuus järkyti koko Suomea.

 

Lue myös: Miss Suomi -semifinalisti Camilla avautuu ensimmäistä kertaa isänsä Petteri Jussilan kuolemasta!

Vaikutti monen elämään

Viidessätoista vuodessa menetyksen tuska on lieventynyt. Susanna iloitsee Petterin vaikutuksesta ihmisten elämään.

– On ollut ällistyttävää ja hienoa tajuta, että veljeni henki, hyvät teot ja opit seuraavat yhä elämässäni.

– Petterillä on ollut suuri vaikutus monen yhä menestyvän yrittäjän elämään.

"Poikkeuksellinen yksilö"

Portugalin Playboyssakin poseerannut Susanna työskentelee nykyään luontaistuotealalla.

– Opin veljeltäni rohkeuden elää oman näköistäni elämää. Petteri teki kaiken isosti, suurella sydämellä ja laajalla skaalalla. Hän ei pelännyt ottaa riskejä, Susanna kuvaa.

– Petteri oli poikkeuksellinen, ainutkertainen yksilö. Hän painotti ja opetti, että jokaisen pitää luoda oma elämä ja elää piittaamatta muiden puheista tai teoista. Se oli hyvä opetus!

Tilaa Seiskan uutiskirje! »