fbq
Uutiset
29.08.2018 10:49
Teksti: sami sinokki|Kuvat: Seiskan toimitus
kaartinkello
Superharvinainen huppari herätti poliisin mielenkiinnon - Stefan Thermanin luksuskelloliikkeen murrosta syytetty kiistää kaikki syytteet: vakuutusyhtiö kiisti kellojen määrän!
Uutiset
29.08.2018 10:49
Teksti: sami sinokki|Kuvat: Seiskan toimitus

Helsingin käräjäoikeudessa käsitellään tänään keskiviikkona (29.8) Martina Aitolehden kihlatun Stefan Thermanin luksuskelloliikkeeseen Luxury Watch Helsinkiin toukokuussa tehtyä murtoa.

Murron jälkeen poliisi julkaisi valvontakamerakuvan, jossa näkyy kaksi epäiltyä. Toinen epäilty on kuitenkin jäänyt tuntemattomaksi ja vain yhtä syytetään kelloliikkeeseen tehdystä törkeästä varkaudesta. Hän jäi kiinni noin kuukausi murron jälkeen. Tutkinnanjohtaja Outi Petersohn-Järvinen kertoi Seiskalle maanantaina, että syytetty on alusta asti kiistänyt syyllisyytensä.

LUE LISÄÄ: Yhtä syytetään Stefan Thermanin luksuskelloliikkeen murrosta: niin erikoinen, että poliisi epäili jopa tilauskeikkaa – näyttöä ei löytynyt!

kelloliike

Varastettujen kellojen arvo on syyttäjän mukaan 152 900 euroa. Puolustuksen mukaan vakuutusyhtiö on kuitenkin kiistänyt varastettujen kellojen määrän. Kelloliikkeen mukaan vakuutusyhtiön korvausvelvollisia kelloja varastettiin 31, kun taas vakuutusyhtiö Fennia on suostunut korvaamaan vain 24 kelloa. Syyte perustuu vakuutusyhtiön arvioon kellojen määrästä ja niiden arvo perustuu kellojen ostohintaan liikkeelle, eikä niiden myyntihintaan.

- On aika erikoista, että on arvokelloliike, joka ei ole pystynyt toimittamaan vakuutusyhtiölle yksilöityjä hankintatositteita kaikista kelloista, joiden perusteella vakuutusyhtiö on kiistänyt liikkeen ilmoittaman kellojen määrän, puolustuksen asianajaja pohtii.

Elättää itsensä nettipelaamisella ja harrastaa arvokelloja

Syytetty jäi kiinni, koska kärähti toisen rikoksen yhteydessä liikkeestä varastetuksi epäillyn Omega Seamaster -kello ranteessaan. Kellon arvo on syyttäjän mukaan ollut 11 1950 euroa. Mikäli törkeää varkautta ei saada näytettyä toteen, syyttäjä vaatii hänelle vaihtoehtoisesta syytettä törkeästä kätkemisrikoksesta, koska hän on hankkinut tai ottanut huostaansa liikkeestä varastetuksi epäillyn arvokellon. 

Puolustuksen mukaan syytetty osti kellon 5 000 euron hintaan henkilöltä, jota hän ei suostu paljastamaan, eikä hän itse ole tiennyt tai ymmärtänyt kelloa varastetuksi. Puolustuksen mukaan syytetty elättää itsensä nettipelaamisella ja harrastaa arvokelloja.

Todisteena kello, huppari ja kuvat

Samaa syytettyä syytetään myös vuotta kelloliikemurtoa aiemmin tehdystä murrosta Helsingin NMKY ry:n tiloihin. NMKY-murron tiimoilta häntä syytetään perusmuotoisesta varkaudesta, jossa varastettiin muun muassa 3 000 euroa käteistä, yleisavain ja harvinainen huppari.

Ranteesta löytyneen arvokellon lisäksi todisteina syytettyä vastaan kelloliikemurrossa ovat se, että hänen profiilinsa sopii valvontakameran kuvaamaan naamioituneensa henkilöön ja se, että hänen päällään väitetään olleen NMKY ry:ltä varastettu harvinainen huppari, jollaisia on valmistettu vain 11 kappaletta. 

Syyttäjä ja puolustus ovat samaa mieltä ainoastaan siitä, että Omega Seamaster -kello on ollut syytetyn hallussa. Puolustus jopa kiisti sen, onko kyseisen kellon osalta tehty pitävää selvitystä, että se olisi varastettu Luxury Watch Helsinki -liikkeestä.  Luxury Watch Helsinki on Kaartin Kello Oy:n aputoiminimi. Kaartin Kellon toimitusjohtaja ja hallituksen jäsen puolestaan on kohukaunotar Martina Aitolehden miljonäärikihlattu Stefan Therman.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »