fbq
Uutiset
30.01.2017 09:00
Teksti: Pia Lindroos|Kuvat: Lehtikuva ja Seiskan arkisto
Mikko Kodisoja poseeraa
Supercell-miljonääri Mikko Kodisoja erosi: miten käy hulppean miljoonatalon?
Uutiset
30.01.2017 09:00
Teksti: Pia Lindroos|Kuvat: Lehtikuva ja Seiskan arkisto

Supercell-yhtiön perustajajäsen Mikko Kodisoja, 40, on eronnut vaimostaan Katriina Kodisojasta, 42. Ex-aviopari jätti yhdessä eropaperit viime vuoden tammikuussa. Avioero astui voimaan yhteisellä hakemuksella 4. marraskuuta 2016. Kodisojat menivät naimisiin kesäkuussa 2004.

Mikko ja Katriina Kodisoja ehtivät olla naimisissa 12 vuotta.

Pikainen avioehto  

Suomalainen Supercell-peliyhtiö tuli koko kansan tietoisuuteen pari vuotta sitten, kun japanilainen peliyhtiö osti yhtiöstä 51 prosentin siivun 1,1 miljardilla eurolla. Kauppojen ansiosta perustajajäsenistä tuli monimiljonäärejä. Kodisoja rikastui noin 180 miljoonalla eurolla.

Supercellin luovana johtajana toimiva Mikko on pitänyt miljoonistaan hyvää huolta turvaamalla omaisuutensa kirjaamalla avioehdon Länsi-Uudenmaan maistraattiin. Avioehtosopimus rekisteröitiin marraskuussa 2013 melko pian jälkeen, kun japanilainen teleoperaattori ja peliyhtiö ostivat enemmistön Supercellistä lokakuussa 2013.

Kolmanneksi suurituloisin

Mikko Kodisoja on vuoden 2015 verotietojen mukaan Suomen kolmanneksi suurituloisin. Mikko tienasi ansio- ja pääomatuloja yhteensä lähes 34,6 miljoonaa euroa.

Hänen edelleen kiilasi Nokian ex-johtaja Jorma Ollila yli 42 miljoonan tuloillaan. Kärkipaikkaa pitää Elektrobitin perustaja Juha Hulkko 45,4 miljoonan euron tuloilla.

Mikko ei ole laittanut seteleitään sileiksi vaan on sijoittanut varallisuuttaan muun muassa hulppeaan merenrantataloon Espoon Soukassa.

Mikko Kodisojan merenrantatalon rakennusprojekti oli viime syksynä jo loppusuoralla.

Kantaa vastuuta

Suomalaismiljönääri tuntee myös hyvätuloisena veronmaksajana yhteiskunnallista vastuuta heikompiosaisista. Hän perusti yhdessä Supercellin toisen perustajajäsen Ilkka Paanasen kanssa syrjäytymisen ehkäisyyn ja lastensuojeluun keskittyvän Me Säätiön vuonna 2015.

Mikko Kodisoja on hiljattain eronnut mies, mutta hänet voidaan laskea jättiomaisuudellaan ja hyvällä yhteiskunnallisella maineellaan Suomen tavoitelluimpien poikamiesten joukkoon. Ellei hän sitten jo ole löytänyt kainaloonsa uutta kultaa.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »