Vain Seiskassa!

Suoraa puhetta! Kaapo Kakko tunnusti Esa Tikkaselle, missä oikein mättää – sitten Tiki tykitti NHL-suurlupaukselle suoran mielipiteensä: ”Ne pitää vähentää!”

Uutiset | 03.02.2020 18:01

NHL-kauden vuoden tulokkaan palkintoa ei koskaan kannattaisi jakaa etukäteen. Viime kesänä kyseinen titteli tuntui olevan lähinnä kahden kauppa: Calder Trophystä viriteltiin ilmiselvää taistelua kesän 1. varauksen Jack Hughesin ja 2. varaus Kaapo Kakon välille.

Viimeistään nyt nuo löpinät voidaan vetää vessasta alas. Hughes höntsäilee New Jersey Devilsissä NHL:n lähihistorian huonointa ykkösvarauksen tulokaskautta, eikä Kakolla ole kulkenut juuri paremmin New York Rangersissa.

18-vuotiaalla turkulaisteinillä on ollut vaikeuksia vakiinnuttaa näkyvää roolia Rangersin hyökkäyksestä. Syksyn satunnaiset näyttöpaikat ykkösnyrkissä eivät tuottaneet toivotunlaista tulosta. Sittemmin Kaapon peliaika on monesti jäänyt reilusti alle varttitunnin. Edes ylivoimaminuutteja ei ole aina irronnut alkukauden malliin.

Lue myös: Kukapa olisi uskonut? Tämä kaupunki on yksi NHL:n suosituimmista - suomalainen NHL-miljonääri hehkuttaa Seiskalle: "Parhaimpia paikkoja pelata lätkää!"

Kaapo Kakolla on riittänyt miettimistä tulokaskaudellaan NHL:ssä.
Kaapo Kakolla on riittänyt miettimistä tulokaskaudellaan NHL:ssä.

Normaali tulokaskausi

Kaapon tulokaskausi on ollut kokonaisuudessaan vuoristoratamainen. Tällä hetkellä Rangersin kolmosketjussa viilettävän turkulaisen tehotilastot ovat rumasti pakkasella, peräti lukemassa –18. Tehopisteitä 46 ottelussa on kertynyt ujohkot 7+9=16.

On kuitenkin muistettava, että aniharva 18-vuotias murtautuu jo avauskaudellaan maailman kovimman kiekkoliigan eturiviin. Auston Matthewsin, Patrik Laineen ja Sebastian Ahon kaltaisia megatalentteja syntyy keskimäärin kerran sadassa vuodessa.

Näin ollen on vain ymmärrettävää, että Kaapo päätti vaikean kauden keskellä piipahtaa kotikonnuillaan Turussa. Hän hyödynsi hiljattain NHL:n tähdistöottelutauon ilmestymällä muun muassa Jethro Rostedtin omistamaan yökerhoon.

Lue myös: ”Kaapohan se on!” Turussa hämmästyttiin totaalisesti: New York Rangersin suurlupaus Kaapo Kakko, 18, juhli Jethro Rostedtin yökerhossa kesken NHL-kauden - kuva!

Rangers-legenda Esa Tikkanen tunnistetaan yhä New Yorkissa. Kuinka monessa minuutissa Tikin käsi väsyy nimmareihin? – Välillä väsyy ja välillä ei! Varsinkin pelipäivinä ja Manhattanin NHL Storessa kyllä tunnistetaan, Esa myhäilee.
Rangers-legenda Esa Tikkanen tunnistetaan yhä New Yorkissa. Kuinka monessa minuutissa Tikin käsi väsyy nimmareihin? – Välillä väsyy ja välillä ei! Varsinkin pelipäivinä ja Manhattanin NHL Storessa kyllä tunnistetaan, Esa myhäilee.

Pieni kaukalo haasteena

Vaikka tulokaskausi on ollut haastava, Kakosta ei kannata olla huolissaan. Näin vakuuttelee elävä NHL-legenda Esa Tikkanen, joka seuraa läheltä Rangersia.

– Olen jutellut jonkin verran Kaapon kanssa. Hän on mielissään siitä, että on saanut olla NHL-ryhmässä mukana eikä ole joutunut farmiin, Tikkanen sanoo Seiskalle.

Lue myös: Biletti kesken NHL-kauden! Et ikinä arvaa, mihin Turun yössä juhlinut Kaapo Kakko paineli Jethron baarista - bongattiin vielä aamuneljältä: "No mistäs muualta!"

Tiki myös paljastaa Kaapon kertoneen, mikä NHL:ssä on ollut hänelle haastavinta ja mitä ohjeita Tikkanen on toisaalta antanut suurlupaukselle viiden Stanley Cup-mestaruuden kokemuksellaan.

– Siitä Kaapo on sanonut, että hänellä on vieläkin vähän totuttelemista pieneen kaukaloon. Niitä risoja riskejä, joita hän tottui ottamaan isossa kaukalossa, ne pitää vähentää minimiin! Mutta kunhan hän pääsee kunnolla pelaamaan, niin eiköhän se siitä.

Lue myös: Video julki: tältä näyttää NHL 20! Seiskan toimittaja testasi ja teki huikeaa historiaa änärin maailmanmestaria vastaan – "Ei muuta kuin torille!!!"

Tuuli ja Esa Tikkanen ovat onnellisesti naimisissa.
Tuuli ja Esa Tikkanen ovat onnellisesti naimisissa. Aviopari antoi hiljattain Seiskalle hauskan parisuhdehaastattelun.

Seurajohdon näkemys

Tikkanen voitti uransa viidennen Stanley Cupin juuri Rangersissa, jonka seurajohtoon helsinkiläisellä on yhä tiiviit välit. Siksi Esa tietää kertoa myös manhattanilaisseuran sikariportaan herrojen näkemykset suomalaisesta suurlupauksesta.

Lue myös: Esa Tikkanen loisti NHL-historian verisimmissä pelisarjoissa, joissa kukaan ei kumma kyllä kuollut - legendaarinen Albertan taisto oli silkkaa sotaa: ”Valmentaja huusi meille tukka pystyssä!”

– Seuran johtohenkilöt ovat vanhoja tuttujani ja he kaikki ovat kehuneet Kaapoa. Ihan hyvin hän on pärjännytkin, ja Kaapokin on positiivisella mielellä.

Jollei ihmeitä tapahdu, NHL-kauden tulokaspysti ojennetaan joko Colorado Avalanchessa uskomattoman kypsää peliä esittäneelle Cale Makarille, Vancouver Canucksin virtuoosimaiselle Quinn Hughesille tai Buffalo Sabresin yllätystykki Victor Olofssonille.

Lue lisää Kaapo Kakosta tuoreimmasta Seiskasta!

Tässäkö vuoden tulokas? Häikäiseviä otteita esittänyt Cale Makar, 21, ampaisi suoraan yliopistokiekosta Colorado Avalanchen alakerran päälliköksi.
Tässäkö vuoden tulokas? Häikäiseviä otteita esittänyt Cale Makar, 21, ampaisi suoraan yliopistokiekosta Colorado Avalanchen alakerran päälliköksi.
Buffalo Sabresin yllätystykki Victor Olofssonin, 24, pelätty piiska kylvää kauhua.
Buffalo Sabresin yllätystykki Victor Olofssonin, 24, pelätty piiska kylvää kauhua.
Kesän ykkösvaraus Jack Hughesin isoveli Quinn (vas.) on paukuttanut puolustajan tontilta jo 39 pistettä Vancouver Canucksille.
Kesän ykkösvaraus Jack Hughesin isoveli Quinn, 20, (vas.) on paukuttanut puolustajan tontilta jo 39 pistettä Vancouver Canucksille.

 

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Seiskan toimitus, Getty Images & Lehtikuva
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!