Vain Seiskassa!
Vasili Popov

Suomesta turvapaikan saanut venäläinen oppositiojohtaja pidätettiin Espanjassa!

20.04.2017 10:11

Venäläinen oppositiojohtaja ja liikemies Vasili Popov, 52, on pidätetty Espanjan Teneriffalla. Vasili saapui Helsinkiin Valko-Venäjän kautta maaliskuussa 2015, koska häntä vastaan kohdistui Venäjällä poliittinen vaino ja Suomi myönsi hänelle poikkeuksellisesti turvapaikan helmikuussa.

TAUSTAA: VENÄLÄISMILJONÄÄRI SAI TURVAPAIKAN SUOMESTA: PELKÄÄN PERHEENI PUOLESTA!

TAUSTAA:  VENÄLÄISMILJONÄÄRI VASILI SAI SUOMESTA TURVAPAIKAN: OLEN MAKSANUT SUOMEEN VEROJA JO 100 000 EUROA!

Venäjän pyynnöistä huolimatta Suomi kieltäytyi luovuttamasta Vasilia. Hän oli hetken aikaan Interpolin etsityimpien listalla, mutta koska Interpol ei etsi poliittisen vainon kohteena olevia ja Vasilille oli Suomesta myönnetty vainon perusteella turvapaikka, hänet poistettiin listalta. 

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus oli määrännyt Vasilin matkustuskieltoon vuonna 2015, mutta koska hänelle myönnettiin turvapaikka, matkustuskielto kumottiin maaliskuun lopussa.

– Vasili ei ollut päässyt lomalle pitkään aikaan ja hän haluaisi levätä vähän, joten hän lähti matkustuskiellon kumoamisen jälkeen Espanjaan, hänen avustajansa Maria Levoshkina kertoo Seiskalle.

Puhelu vaimolle paljasti

Poliisit tulivat hakemaan Vasilin vasta viiden lomapäivän jälkeen, eikä häntä pidätetty suoraan kentällä, mikä kertoo siitä, ettei mitään valmista pidätysmääräystä hänestä ole ollut. Suomessa hänen pidätyksestään saatiin tietää, koska hän sai soittaa puhelun vaimolleen Anastasia Kravchukille noin viikko sitten. Tarkempia tietoa siitä, miksi espanjalaisviranomaiset pidättivät Vasilin ei vielä ole, mutta Seiska seuraa tilannetta.

– Kokemukseni mukaan hänet siirretään Madridiin ja siellä paikalliset viranomaiset päättävät, mitä hänen kanssaan tehdään. Siinä voi mennä monta kuukautta. Suomen ulkoministeriö on sitä mieltä että Espanjan pitää palauttaa Vasili Suomeen mahdollisimman pian, Maria toteaa.

Teksti: Sami Sinokki
Kuvat: Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!