Ei liene mikään yllätys, että Miss Helsinki -kisoista muistettava Mailis Penttilä on todellinen jauhopeukalo - onhan julkkiskaunotar tuttu MTV:n Koko Suomi leipoo -ohjelmasta. Harva kuitenkaan tietää, että Mailis leipoo ja kokkailee kotonaan joka ainoa päivä. Hän päästi Seiskan seuraamaan leipomispuuhiaan Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevan kotinsa keittiöön.
Mailiksen kelpaa kokkailla uutuuttaan hohtavassa keittiössä. Hänen miljonäärimiehensä Pekka Koskisen lukaali on vastikään saneerattu, ja Mailiksella oli sanansa sanottavana varsinkin kyökin suhteen.
– Keittiö remontoitiin aika pitkälti toivomusteni mukaan. Lähes kaikki meni uusiksi, ja kodinkoneetkin vaihtoivat paikkaa, hän myhäilee.
Juttu jatkuu kuvan jälkeen. Katso myös video jutun lopusta!

Nyt kyökki on just eikä melkein, ja Mailis haluaakin antaa työnäytteen leipaisemalla joulukakun.
– Mie leivon nyt joulupöytään sopivaa kakkua, joka on helppo valmistaa. Siinä on valkosuklaatäyte, pohjasta löytyy piparkakkuja ja päältä karpaloa!
Mailis on ansioitunut varsinkin juustokakkujen tekijänä. Sitä kautta hän keksi myös nyt leivottavan joulukakkunsa reseptin.
– Valkosuklaa on lemppariani, niinpä testailin, mitkä maut sopisivat sen kanssa. Päädyin pipariin ja karpaloon, jotka ovat kumpikin jouluisia makuja.
Juttu jatkuu kuvan jälkeen. Katso myös video jutun lopusta!

Taivaallinen makuelämys
Mailiksen joulukakku syntyy kokonaan ilman liivatetta. Sitä ei tarvita, sillä sulatettu suklaa hyydyttää luomuksen.
– Kakun koostumuksen pitäisi olla ihanan pehmeä, Mailis sanoo ja luo samalla kysyvän katseen Seiskan reportteriin, joka alkaa kauhoa herkkua suuhunsa.
Jumankekka, nyt muuten maistuu! Valkosuklaan ja piparkakun pyhä liitto suorastaan leikittelee makunystyröillä. On pakko kehua ja kiitellä.
– Mukava kuulla, Mailis hymyilee.
– Mielestäni tällaiset korkeat kakut ovat todella näyttäviä. Jos korkeaa vuokaa ei löydy, samalla reseptillä voi tehdä myös isompaan vuokaan, kunhan vain tuplaa ainesosien määrän, hän vinkkaa.
Juttu jatkuu kuvan jälkeen. Katso myös video jutun lopusta!

Mailiksen jouluinen valkosuklaakakku!
Pohja:
50 g digestive-keksejä
100 g piparkakkuja
75 g voita
Täyte:
4 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g leivontavalkosuklaata
1 tl kuivattua vaniljaa
Koristeluun:
1 dl vispikermaa
Tuoreita karpaloita
Tomusokeria
Valkosuklaata

Leipomisohjeet:
Hienonna keksit tehosekoittimessa. Lisää joukkoon sulatettu voi ja painele seos leivinpaperilla vuorattuun 14 sentin irtopohjavuokaan. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi.
Lisää lopuksi kuivattu vanilja ja sulatettu valkosuklaa. Sekoita huolellisesti ja nostele täyte pohjan päälle. Tasoita pinta ja laita kakku jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.
Koristele hyytynyt kakku halutessasi kermavaahdolla, tomusokerissa pyöritetyillä karpaloilla ja valkosuklaalla.
Katso oheiselta videolta, kuinka Mailiksen joulukakku syntyy!
LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!