fbq
Uutiset
24.12.2018 15:02
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Atte Kajova
Mailis Penttilä pyöräytti kakun.
Suomen seksikkäin leipuri Mailis Penttilä loihti suussa sulavan joulukakun: ”Koostumus ihanan pehmeä” – video!
Uutiset
24.12.2018 15:02
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Atte Kajova

Ei liene mikään yllätys, että Miss Helsinki -kisoista muistettava Mailis Penttilä on todellinen jauhopeukalo - onhan julkkiskaunotar tuttu MTV:n Koko Suomi leipoo -ohjelmasta. Harva kuitenkaan tietää, että Mailis leipoo ja kokkailee kotonaan joka ainoa päivä. Hän päästi Seiskan seuraamaan leipomispuuhiaan Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevan kotinsa keittiöön.

Lue lisää: Suomen seksikkäin leipuri! Povipommi Mailis Penttilä avasi luksuslukaalinsa keittiön ovet Seiskalle: ”Nautin tehdä kotiaskareita kauniissa asuissa” – video!

Mailiksen kelpaa kokkailla uutuuttaan hohtavassa keittiössä. Hänen miljonäärimiehensä Pekka Koskisen lukaali on vastikään saneerattu, ja Mailiksella oli sanansa sanottavana varsinkin kyökin suhteen.

– Keittiö remontoitiin aika pitkälti toivomusteni mukaan. Lähes kaikki meni uusiksi, ja kodinkoneetkin vaihtoivat paikkaa, hän myhäilee.

Lue myös: Huhhuh, mikä povi! Seksipommi Mailis Penttilän superavonainen iltapuku loksautti leuat - poseeraa miljonäärirakkaansa kainalossa: "Valitsen sinut uudelleen ja uudelleen" - kuvat!

Juttu jatkuu kuvan jälkeen. Katso myös video jutun lopusta!

Mailiksen joulukakku syntyy nopeasti, sillä liivatetta ei tarvita lainkaan. – Liivatekakkujen pitää hyytyä nelisen tuntia, mutta tästä pääsee nauttimaan nopeammin.
Mailiksen joulukakku syntyy nopeasti, sillä liivatetta ei tarvita lainkaan. – Liivatekakkujen pitää hyytyä nelisen tuntia, mutta tästä pääsee nauttimaan nopeammin.

 

Nyt kyökki on just eikä melkein, ja Mailis haluaakin antaa työnäytteen leipaisemalla joulukakun.

– Mie leivon nyt joulupöytään sopivaa kakkua, joka on helppo valmistaa. Siinä on valkosuklaatäyte, pohjasta löytyy piparkakkuja ja päältä karpaloa!

Mailis on ansioitunut varsinkin juustokakkujen tekijänä. Sitä kautta hän keksi myös nyt leivottavan joulukakkunsa reseptin.

– Valkosuklaa on lemppariani, niinpä testailin, mitkä maut sopisivat sen kanssa. Päädyin pipariin ja karpaloon, jotka ovat kumpikin jouluisia makuja.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen. Katso myös video jutun lopusta!

Rovaniemeläinen Mailis muistaa innostuneensa leipomisesta ja ruoanlaitosta jo pikkutyttönä. – Rakastan tehdä hyvää ruokaa ja leipoa erilaisia leivonnaisia.
Rovaniemeläinen Mailis muistaa innostuneensa leipomisesta ja ruoanlaitosta jo pikkutyttönä. – Rakastan tehdä hyvää ruokaa ja leipoa erilaisia leivonnaisia.

 

Taivaallinen makuelämys

Mailiksen joulukakku syntyy kokonaan ilman liivatetta. Sitä ei tarvita, sillä sulatettu suklaa hyydyttää luomuksen.

– Kakun koostumuksen pitäisi olla ihanan pehmeä, Mailis sanoo ja luo samalla kysyvän katseen Seiskan reportteriin, joka alkaa kauhoa herkkua suuhunsa.

Jumankekka, nyt muuten maistuu! Valkosuklaan ja piparkakun pyhä liitto suorastaan leikittelee makunystyröillä. On pakko kehua ja kiitellä.

– Mukava kuulla, Mailis hymyilee.

– Mielestäni tällaiset korkeat kakut ovat todella näyttäviä. Jos korkeaa vuokaa ei löydy, samalla reseptillä voi tehdä myös isompaan vuokaan, kunhan vain tuplaa ainesosien määrän, hän vinkkaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen. Katso myös video jutun lopusta!

– Mie olen aina rakastanut joulua ja lunta, koska olen Lapista. Joulu on ehdottomasti vuoden lempparipäiväni, Mailis iloitsee esitellessään valkosuklaajoulukakkuaan.
– Mie olen aina rakastanut joulua ja lunta, koska olen Lapista. Joulu on ehdottomasti vuoden lempparipäiväni, Mailis iloitsee esitellessään valkosuklaajoulukakkuaan.


 

Mailiksen jouluinen valkosuklaakakku!

Pohja:

50 g digestive-keksejä

100 g piparkakkuja

75 g voita

Täyte:

4 dl vispikermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

150 g leivontavalkosuklaata

1 tl kuivattua vaniljaa

Koristeluun:

1 dl vispikermaa

Tuoreita karpaloita

Tomusokeria

Valkosuklaata

Koristelut kohdilleen! Piparkakut antavat valmiille valkosuklaakakulle oivan lisämausteen.
Koristelut kohdilleen! Piparkakut antavat valmiille valkosuklaakakulle oivan lisämausteen.

 

Leipomisohjeet:

Hienonna keksit tehosekoittimessa. Lisää joukkoon sulatettu voi ja painele seos leivinpaperilla vuorattuun 14 sentin irtopohjavuokaan. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi.

Lisää lopuksi kuivattu vanilja ja sulatettu valkosuklaa. Sekoita huolellisesti ja nostele täyte pohjan päälle. Tasoita pinta ja laita kakku jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.

Koristele hyytynyt kakku halutessasi kermavaahdolla, tomusokerissa pyöritetyillä karpaloilla ja valkosuklaalla.

Katso oheiselta videolta, kuinka Mailiksen joulukakku syntyy!

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!

Tilaa Seiskan uutiskirje! »