Antti Herlin

Suomen rikkaimmasta miehestä tutkintapyyntö – poliisi selvittää miljardööri Antti Herlinin hämärät maakaupat!

27.09.2017 12:21

Suomen rikkain mies, Koneen hallituksen puheenjohtaja Antti Herlin, 60, on joutunut keskelle outoa taloussotkua. Kauppalehti paljasti viime perjantaina, että poliisi on vastaanottanut tutkintapyynnön Herlinin kiinteistökaupoista.

Seiskan käsiinsä saamista asiakirjoista selviää, että oikeustieteen tohtori Kari Uotin johtama lakiasiaintoimisto on pyytänyt tutkimaan, syyllistyikö Herlin tai hänen liikekumppaninsa törkeään lahjuksen antamiseen elinkeinotoiminnassa. Lisäksi vaaditaan selvittämään, syyllistyikö eräs pankkiiri törkeän lahjuksen ottamiseen elinkeinotoiminnassa, luottamusaseman väärinkäyttöön ja törkeään väärennykseen.

Herlinin sijoitusyhtiö osti maa- ja vesialueita Kirkkonummelta. Tutkintapyynnön mukaan alueet myyneen Långvik Southin pääomistajana ollut pankkiiri allekirjoitti kaupat tekaistulla valtakirjalla. Pankkiirin motiiviksi väitetään hänen maltalaisen pankkinsa talousvaikeuksia.

Pankkiiri sai kaupasta rahat, mutta myyjäfirman muille omistajille jäi vain arvottomaksi muuttuneen yhtiön osakkeet. Lisäksi heille määrättiin myyntivoittoveroja, vaikka he eivät myyneet osakkeita tai saaneet niistä rahaa.

Tutkintapyynnössä ihmetellään Herlinin ja hänen liikekumppaninsa toimintaa:

Miksi he tekevät Långvik Southin osakkeista kaupat ilman, että he ovat mitenkään neuvotelleet muiden osakkeenomistajien kanssa tai edes varmistaneet myyjiltä heidän halukkuuttaan kaupantekoon? Miksi kokeneet liike-elämän toimijat tekevät kaupat näkemättä valtakirjoja ja maksavat kauppahinnan 1 500 000 + 1 500 000 euroa maltalaiselle pankkitilille?

Teksti: Juha Nurmi
Kuvat: Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!