Uutiset

Suomen menestynein elokuvatuottaja Markus Selin Hollywoodista: ”Kukaan ei ole oikeasti kenenkään kaveri!”

29.09.2019 13:03

Elokuvatuottaja Markus Selinin, 59, ura lähti käyntiin Los Angelesista, Hollywoodista, kun hän tutustui 22-vuotiaana Renny Harliniin eli silloiseen Lauri Harjolaan. Renny haaveili elokuvan ohjaamisesta, kun taas Markusta alkoi kiinnostaa elokuvan tuottaminen.

Lue myös: Markus Selin tuottamansa Jäätävä polte -elokuvan karusta kohtalosta: ”Se oli itselleni maailmanloppu!”

Valtava menestys

Markuksen uralla on ollut paljon menestystä mutta myös suuria vaikeuksia – muun muassa ensimmäisestä elokuvasta tulleet valtavat rahalliset tappiot, pankkikriisi ja Mannerheimin-elokuvan kaatuminen.

– Ne ovat kovia paikkoja, mutta en ole voinut jäädä makaamaan. Se sattuu, mutta ei auta mennä kuin eteenpäin.

Lue myös: Näin huipputuottaja Markus Selin aloitti bisneksen: ”Faija lainasi 50 000 markkaa!”

Markuksen ja Rennyn ystävyyteen mahtuu kolmen vuoden välirikko, mutta nyt he ovat parhaimpia ystäviä. He jakavat yhdessä niin henkilökohtaiset- kuin myös bisnesasiat. Markus ei haaveile suuntaavansa Rennyn tavoin ulkomaan markkinoille.

– Joskus mietin, olisiko pitänyt jäädä Losiin, mutta minulla ei olisi ainakaan yhtä hauskaa kuin nyt. Kukaan ei ole oikeasti kenenkään kaveri, vaan kaikki ovat bisneskavereita. Se on ihan eri juttu, Markus kertoo.

– Käyn joka vuosi Los Angelesissa messuilla. Kaksi viikkoa menee hyvin, mutta sieltä puuttuu se fiilis, mikä täällä on. Siellä kaikki ovat enemmän tai vähemmän soolopelaajia.

Teksti:Katja Lintunen
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!