Hyppää pääsisältöön
Suomalaista ex-NHL-tähteä epäillään törkeästä veropetoksesta!

Suomalaista ex-NHL-tähteä epäillään törkeästä veropetoksesta!

Suomalainen ex-jääkiekkomaalivahti, muun muassa TPS:n ja Florida Panthersin riveissä pelannut Jani Hurme on epäiltynä törkeästä veropetoksesta.

Tapaus liittyy Hurmeen Princess V52 –moottoriveneeseen, jonka hän toi viime vuonna Suomeen verottomana muuttotavarana Ranskan edustalla sijaitsevalta Jerseyn saarelta.

Tullin mukaan Hurme säästi verokikkailullaan 142 000 euroa, kun moottoriveneen tax free -arvo on noin 600 000 euroa. Varsinais-Suomen kärjäoikeus määräsi tänään Hurmeen omaisuutta 142 000 euron edestä vakuustakavarikkoon. Päätös tuli tänään (7.2.) kello 14.

Verottomuuden edellytyksiin kuuluu, että henkilön on asuttava vakituisesti maassa, josta muuttotavaraa tuodaan. Hurme kertoi Suomen tullille asuneensa Jerseyn saarella aikavälillä 9.1.2012 – 1.8.2013. Tutkinnassa on selvinnyt, että Hurme asui kahdeksan kuukauden aikana merkittävän osan ajasta Turussa, minne hän oli myös ohjannut postinsa.

 

Pankkitiedot tarkistettiin

Selvityksen mukaan Hurme käytti pankkikorttiaan toistuvasti Suomessa eikä Jerseyssä, missä korttia oli käytetty tullin raportin mukaan vain satunnaisesti.
Tulli pitää myös epätodennäköisenä, että Hurme olisi muuttanut Jerseylle vain kolme kuukautta ennen lapsensa syntymää.

 

KATSO MYÖS:

Mika Salo veropetosepäilyistä: Minulle luvattiin hyvä tuotto

Teuvo Hakkarainen: Outoja taksimatkoja veronmaksajien piikkiin!


Teksti:
Mariama Bah
Kuvat:
Seiskan toimitus

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!