Podcast

Suomalaisräppäri avoimena pahasta burnoutistaan ja paniikkihäiriöstään: Pyörryin, koska kroppani ei kestänyt enää!

Uutiset | 11.12.2018 20:03

Räppäri Ruma eli Ville Pulkkinen, 30, kävi pohjalla, ennen kuin hän päätti omistaa aikansa unelmalleen eli musiikille. Hänen raskas taipaleensa pahan uupumuksen kanssa alkoi nelisen vuotta sitten.

- Tein kokin töitä, ja olin Suomen nuorin keittiöpäällikkö jossain vaiheessa. Olen ollut aina sellainen, että jos tehdään, niin tehdään täysillä. Se vei minut jossain vaiheessa ojaan. Koin burnuotin. Siinä oli kaikkea muutakin ympärillä; minulla oli parisuhdeongelmia, ja siihen liittyi alkoholia. En ehtinyt nukkua öisin, koska tein musiikkia. Samalla piti tehdä keittiöpäällikön 14-tuntisia päiviä ja tapella vielä parisuhteessa. Se aiheutti minulle burnoutin, ja sen mukana tuli paniikkihäiriö, Ruma kertoo Seiskan Pinnan alla -podcastin haastattelussa.

Kuuntele Ruman podcast-jakso kokonaisuudessaan Spotifyssa:

Lue myös: Keskenmenot varjostivat Aki Tykin ja Tuulia-vaimon perhehaaveita: Lapsemme syntyessä olin jo täysin valmis ja rakastunut häneen!

Paha uupumus aiheutti sen, että Ruma joutui ottamaan tauon kaikesta, ja hän jäi kolme kuukautta kestäneelle sairauslomalle.

- En pystynyt tekemään mitään. Oli koko ajan olo, etten pääse ylös sängystä, ja olin varma, että kuolen. En uskonut, että kyse oli burnoutista. Kävin jopa tutkimuksissa. Nyt uskallan myöntää, mistä todella oli kyse. Paniikkihäiriö tuli kaiken kylkiäisenä.

”Olin varma, että minulla oli syöpä”

Tilanteet vakavuus selvisi, kun räppäri pyörtyi kesken työpäivän.

- Kroppani ei kestänyt enää. Ambulanssi haki minut, ja lääkäri sanoi heti, että voisiko minulla olla työuupumus tai paniikkihäiriö. En uskonut häntä, vaan käskin lääkäreitä tutkimaan tarkemmin. Aivokäyräni tutkittiin, ja tutkimukset kestivät ehkä kuukauden. Sanoin, että en ole hullu. Olin varma, että minulla on syöpä. Suutuin magneettikuvat ottaneelle lääkärille, joka soitti kertoakseen, ettei ole mitään kasvainta. En uskonut, että kyse oli burnoutista, Ruma muisteli.

Lue myös: Cristal Snow menetti äitinsä lapsena: Vanhemman menettäminen on pahinta − käsittelen asiaa varmasti vieläkin!

Hän haluaa nähdä asioissa positiivisia puolia kaikesta huolimatta.

- Burnoutin keskellä päätin keskittyä tekemään sitä, mistä oikeasti pidän. En voi tehdä työtä, joka ahdistaa. 

Kuuntele Ruman podcast-jakso kokonaisuudessaan Youtubessa:

 

Teksti:Antero Alhonen
Kuvat:Eva-Liisa Orupöld
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!