fbq
Uutiset
10.11.2016 18:22
Teksti: Juhamatti Nieminen|Kuvat: All Over Press
Suomalaiskokkia epäiltiin kidnappauksesta Nizzassa: virui sellissä neljä päivää!
Suomalaiskokkia epäiltiin kidnappauksesta Nizzassa: virui sellissä neljä päivää!
Uutiset
10.11.2016 18:22
Teksti: Juhamatti Nieminen|Kuvat: All Over Press

Pitkään Etelä-Ranskassa vaikuttaneen suomalaisen huippukokin Jouni Törmäsen nimi nousi esille Ranskassa tapahtuneen miljonäärilesken kidnappauksen yhteydessä. 76-vuotiaan Jacqueline Veyracin kidnappauksen pääepäillyksi on paikallismediassa mainittu Jounin yhtiökumppani Giuseppe Serena.

Seiskan tietojen mukaan Törmänen oli tapauksen takia pidätettynä neljä päivää. Hänet kuitenkin vapautettiin, koska viranomaisten mukaan hänellä ei ole mitään osuutta sieppaukseen.

MTV3:lla omaa Chez Jouni -nimistä ruokaohjelmaa luotsannut Törmänen oli keittiömestarina Giuseppen La Reserve -ravintolassa 2000-luvun lopulla. Huippuravintola toimi Nizzan satamassa Veyracin perheyhtiön omistamassa kiinteistössä.

 

Halusivat kostaa?

Talousvaikeudet syöksivät La Reserven konkurssiin vuonna 2009, mistä ravintoloitsija syytti Veyracia. Pettymys jäi kaivelemaan, ja Giuseppen epäillään alkaneen viritellä kostoa.

Syyttäjän mukaan sieppausta oli valmisteltu useita kuukausia, ja on mahdollista, että samat tekijät ovat myös toisen, kolme vuotta aiemmin Veyraciin kohdistuneen kaappausyrityksen taustalla.

 

Amatöörimäisiä virheitä

Veyrac siepattiin keskellä kirkasta päivää kotinsa lähettyvillä. Hänellä kävi kuitenkin onni onnettomuudessa, kun ohikulkija kiinnitti huomiota Nizzan kukkuloille parkkeerattuun pakettiautoon ja kuuli miljonäärilesken avunhuudot. Epäilyjä nostatti auton rekisterikilpi, jonka alta pilkotti toinen kilpi.

Ohikulkija rikkoi ikkunan ja vapautti sidotun naisen. Veyrac oli ollut kidnapattuna 48 tuntia.

Tutkittavia rikosnimikkeitä ovat sieppauksen järjestäminen, vapaudenriisto ja järjestäytynyt kiristyksen yritys.

Seiska ei lukuisista yrityksistä huolimatta tavoittanut Törmästä kommentoimaan asiaa.

 

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »