Suomalaisilla YouTube-tähdillä menee lujaa: tv-ohjelmia, levytyssopimuksia ja Hollywood-mainetta!

Suomalaisilla YouTube-tähdillä menee lujaa: tv-ohjelmia, levytyssopimuksia ja Hollywood-mainetta!

26.10.2016 18:22

Maailman suosituin videopalvelu YouTube on ollut monelle suomalaiselle tubettajalle väylä julkisuuteen ja mahdollisuuteen jättämään päivätyönsä.

Kirkkaimpana esimerkkinä on suomalainen Sara "SAARA" Forsberg, joka nousi menestykseen kielivideonsa ansiosta. Sittemmin Saara pääsi taitojensa vuoksi amerikkalaisen talkshow-juontaja Ellen DeGenereksen vieraaksi, solmi levytyssopimuksen ja loi kielen Star Wars -elokuvaan. 

 

 

Kuvassa Lakko (vas.) ja Herbalisti.

 

Tilaajia yli 391 000!

Lakko eli Eric Savolainen tekee YouTube-kanavalleen videoblogeja ja pelivideoita, eli hän pelaa ja selostaa samalla peliään. Lakko onkin kahminut Vuoden pelikanava -palkintoja Tubeconissa.

Lakko on laajentanut osaamistaan vaatebisnekseen ja solmi yhteistyösopimuksen Jack & Jones -vaatebrändin kanssa viime kesänä.

Lakolla ja Herbalistilla pyöri oma tv-ohjelma Lakon ja Herban BOKSI Sub-kanavalla. 

 

Tilaajia yli 212 000!

Herbalisti eli Juuso Karikuusi tekee YouTubeen pääasiassa pelivideoita, mutta myös videoblogeja ja minun päiväni -videoita.

Herbalisti on seurustellut pitkään, ja hän teki muun muassa videon tyttöystävänsä kanssa viisivuotispäivän kunniaksi. 

 
 

 

Kahmi palkintoja Tubeconissa!

Jaakko Parkkali tekee YouTube-kanavalleen muutaman minuutin mittaisia videoita laidasta laitaan. Energisen ja sporttisen lahtelaisen kanavalta löytyy niin haastevideoita kuin minun päiväni -kertomuksia.

Jaakko palkittiin tämän vuoden Tubecon-tapahtumassa Vuoden tähtilupauksena. Hän oli myös yleisön suosikki. 

 
 
 

Tubettajasta räppäriksi!

Lahtelainen Arttu Lindeman on tubettamisen lisäksi kunnostautunut myös räppärinä ja solminut levydiilin Sony Musicin kanssa. Arttu on julkaissut suursuosioon nousseet kappaleet Läikkyy ja Faijas. Arttu on parhaillaan Läikkyy-kiertueella, johon osallistuu myös Artun hyvä kaveri, tubettaja Jaakko Parkkali.

Artun YouTube-videoilla vilahtaa myös julkkiksia, kuten jääkiekkoilija Jori Lehterä ja suosikkiräppäri Mikael Gabriel.

 
 
 
 
Ohjelma hyllytettiin!

Papananaama eli Sini Laitinen ei säästele sanojaan YouTube-kanavallaan. Rajun kielenkäytön vuoksi kanava ei sovellu ihan perheen nuorimmille. Papananaamalla ja tosi-tv-tähti Niko Saarisella piti alkaa oma ohjelma Katsomossa, mutta se hyllytettiin.

Mediassa hyllytyksen syyksi epäiltiin Papananaaman YouTube-kanavalla julkaisemaa videota, jossa hän puhuu myönteiseen sävyyn pedofiliasta.

 
 
 

 

Kisasi Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa!

Soikkuu eli Sonja Hämäläinen kutsuttiin suosionsa saattelemana osallistumaan Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan vuonna 2014. Soikkuu on eläinrakas tubettaja, joka näyttää videoissaan paljon arkeaan ja tekee yhteisvideoita muiden tubettajien kanssa.

Soikulla on jo oma nimikkosovellus, joka kerää kaikki Soikun julkaisemat somepäivitykset yhteen. Sovelluksen ladanneet saavat myös täysin uutta sisältöä.

 
 

 

Listattiin vaikutusvaltaisimpien viihdeihmisten joukkoon!

Mmiisas eli Miisa Rotola-Pukkila on videoblogannut jo reilun kolmen vuoden ajan ja kerännyt suursuosion. Mmiisas videobloggaa arkipäiväisistä asioista huumorilla maustettuna.

Suursuosiosta kertoo myös se, että Kauppalehti Optio listasi Mmiisasin TOP100 Suomen vaikutusvaltaisimman ihmisten joukkoon viihdekategoriassa. Mmiisasia seuraa Instagramissa 352 000 ihmistä, kun esimerkiksi Cheekiä seuraa 80 000 ihmistä vähemmän.

 
 
 
 
Teksti: Katja Lintunen
Kuvat: Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!