fbq
Uutiset
22.04.2020 15:02
Teksti: Kirsi Pöllänen|Kuvat: Pasi Murto ja Lehtikuva
Pepe Willberg
Stadion-keikalla historiaa tehnyt Pepe Willberg sattumalta alkaneesta Mestarit-kokoonpanosta: Suuruudessaan aivan älytön!
Uutiset
22.04.2020 15:02
Teksti: Kirsi Pöllänen|Kuvat: Pasi Murto ja Lehtikuva

Laulaja-säveltäjä Pepe Willbergin, 73, ja Kirkan pitkä ystävyyssuhde oli huipussaan Mestarit-konserttikiertueen aikaan 1990-luvun lopulla. Sen jälkeen yhteydenpito laantui, kuten kävi myös Pave Maijasen sekä Hectorin kanssa.

– En tiedä kummemmin, mistä se johtui. Ehkä saatiin silloin olla tarpeeksi yhdessä, Pepe nauraa.

Pepe sai tietää Kirkan kuolemasta Dannylta tämän soittaessa suru-uutiset. Pepe oli soittanut kuolemaa edeltävänä torstaina Kirkalle, kun oli huomannut lehdessä ilmoituksen tämän keikasta.

– Menimme sinne diggailemaan, ja hän oli kovasti innoissaan siitä. Sen jälkeen hän lähti pariksi päiväksi Espanjaan, ja tuli aika huonokuntoisena takaisin. Mitä olen kuullut jälkeenpäin, niin hänellä oli ollut ongelmia jo ennestään terveyden kanssa. Ei hän minulle puhunut siitä koskaan mitään.

Lue myös: Pepe Willberg ei katso 60 vuotta kestänyttä uraansa taaksepäin: ”Tehdään se mitä ollaan tekemässä, eikä mietitä sitä, mitä tuli tehtyä!”

Mestareiden konsertit olivat loppuunmyytyjä. – Yritimme myöhemmin lämmitellä sitä uudestaan, mutta ei se vaan ollut enää ajankohtainen. Se oli sen hetken juttu.
Mestareiden konsertit olivat loppuunmyytyjä. – Yritimme myöhemmin lämmitellä sitä uudestaan, mutta ei se vaan ollut enää ajankohtainen. Se oli sen hetken juttu.

Historiaa stadionkeikalla

Pepen, Kirkan, Pave Maijasen sekä Hectorin muodostama Mestarit sai alkunsa sattuman kautta Sotkamon Katinkullasta.

– Meitä oli pyydetty sinne useita artisteja, ja virittelimme kokoonpanoja paikalla olevista tyypeistä. Homma alkoi sitten laajentua, ja lopulta meitä pyydettiin esiintymään Nokian kesäjuhlille viidelle paikkakunnalle.

Nelikon yhteistyö kesäjuhlilla sujui sen verran hyvin, että lopulta esille nousi idea Hart-wall-areenan vuokraamisesta. Mestarit Areenalla -nimeä kantavan konsertin liput myytiin hetkessä loppuun, jolloin myös MTV3 kiinnostui konsertin nauhoittamisesta.

– Sen jälkeen se oli selvää pässinlihaa. Kyllä se suosio yllätyksenä tuli, se kokoluokka oli suuruudessaan aivan älytön. Ei sitä ollut tottunut siihen, että rekat tulevat perässä, kun lähdetään keikoille.

Lue myös: “Keskustelemme asioista kovaäänisesti!” Keikkakiertue vei Pepe Willbergin ja Pauliina-vaimon parisuhteen koetukselle!

Musiikki on elämää

Oman uransa kohokohdaksi Pepe mainitsee Olympiastadionin konsertin Mestareiden kanssa. Tästä huolimatta laulaja kertoo olevansa enemmän intiimien paikkojen esiintyjä.

– Tykkään esiintyä sillä tavalla, että erotan ihmisten silmät. Silloin etäisyys on sopiva, kun vuorovaikutus syntyy.

Vaikka keikkavuosia onkin kertynyt jo lähes 60, Pepellä ei ole vielä aikomuksia lopetella uraansa.

– Näillä leveysasteilla tämä on sillä tavalla kehnoa touhua, että ei tuo pankkitili ole päässyt turpoamaan siinä määrin, että sitä voisi alkaa tyhjentää. Kyllä sitä pitää kartuttaa edelleen.

– Ja mitä muutakaan tekisin. Musiikki on osa elämää, ja laulaminen, vielä ainakin, ilahduttaa monia ihmisiä, Pepe hymyilee.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »