fbq
Uutiset
23.01.2015 17:29
Teksti: Petri Voutilainen|Kuvat: Seiskan toimitus
Spede Pasasen Pirre-tyttärellä iso ulosottovelka!
Spede Pasasen Pirre-tyttärellä iso ulosottovelka!
Uutiset
23.01.2015 17:29
Teksti: Petri Voutilainen|Kuvat: Seiskan toimitus

Vuonna 2001 kuolleen ohjaajan Pertti "Spede" Pasasen tytär Pirre Alanen joutui ulosottomiehen asiakkaaksi viime kesänä. Helsingin ulosottovirasto karhuaa Pirreltä yli 11 400 euroa maksamatta jääneistä vahingonkorvaus- ja tuomiolauselmasaatavista.

Pirre ajautui viime vuonna takaisin julkisuuteen, kun hän haastoi tv-tähti Riitta Väisäsen oikeuteen. Pirre vaati oikeusteitse Riitta Väisäsen perheeltä Riitan tontilla Orimattilassa sijaitsevasta omakotitalosta 27 000 euron kauppasaatavaa korkoineen ja oikeuskuluineen sekä Riitan isältä 13 000 euron vuokrasaatavaa.

TAUSTAA: Talokiista jatkunee hovissa: ”Eiköhän nämä järjesty”

Molemmat syytteet menivät nurin käräjäoikeudessa viime vuonna, mutta Pirre on päättänyt jatkaa taistelua vuokrasaatavista Itä-Suomen hovioikeudessa. 

– Jos Pertti olisi elossa, mitään tällaista ei olisi tapahtunut. Uskon, että Pertti löisi tässä tilanteessa nyrkin pöytään ja toteaisi: ”Nyt tytöt teette sovinnon”. On tylsää, että iäkkäät vanhempani joutuvat keskelle oikeustaistelua. Olisi ollut alun perin reilua, että Pirre olisi ottanut minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, eikä olisi laittanut peräämme lakimiestä, Riitta Väisänen huokaisee Seiskalle.

 

Sekava rakennussoppa

Riita koskee taloa, jonka rakentamisessa käytettiin sekä Speden, Riitta Väisäsen että Riitan vanhempien rahaa. Riitta kertoi, että Spede halusi tunnesyistä osallistua rakennushankkeeseen. Mitään kirjallisia tai muitakaan sopimuksia osapuolten välillä ei tehty. Pirrestä tuli Speden kuoltua asunnon osaomistaja 14 vuotta sitten. Hän ei ennen viime vuoden huhtikuuta ollut vaatinut korvauksia Riitalta tai tämän perheeltä.

– Tuntuu turhalta taistella tästä oikeudessa, sillä varmasti käsittelyä odottaa paljon vakavampiakin tapauksia. Lisäksi oikeudenkäynneistä on tullut Pirrelle useiden tuhansien eurojen lasku maksettavaksi. Ja jos oikein tarkkoja ollaan, niin omakotitalon ylläpitämisestä on koitunut kuluja, joista vanhempani ovat huolehtineet. Asuntoon on tulossa muun muassa 15 000 euron kattoremontti. Pirre ei ole kustannuksiin osallistunut, Riitta puuskahtaa.

 

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »