Uutiset

Sotaveteraanin leski taisteli saadakseen miehensä hautaan: sotaveteraanijärjestö jätti pulaan!

13.03.2017 08:00

Helge Rönnholmin leski Hannele Grönholm joutui ottamaan yhteyttä puolustusministeriin saadakseen miehelleen veteraanihautajaiset.

Sekä talvi- että jatkosodassa taistellut sotaveteraani Helge kuoli sydäninfarktiin rahattomana Lohjan sairaalassa helmikuussa. Hän oli 95-vuotias.

Kun Hannele Helgen kuoltua otti yhteyden Uudenmaan sotaveteraanipiiriin ja kysyi sotaveteraanilippua hautajaisiin, yhdistys kieltäytyi. Helge kun ei ollut järjestön jäsen. Hannele oli tyrmistynyt.

– Kyseltiinkö silloin, kun lähdettiin sotaan, että onko jonkun sotaveteraanijärjestön jäsen? Ei todellakaan, Hannele sanoo napakasti.

– Jos miehet eivät olisi silloin lähteneet, me olisimme venäläisiä ja täällä olisi Putin päättämässä. Kysyin, että miten he kehtaavat tulla ovelleni keräämään veteraaneille rahaa ja mainostavat telkkarissa kalliisti, jos he eivät edes voi lippua tuoda veteraanin hautajaisiin. Minä en edes pyytänyt rahaa, vaan ainoastaan symbolista tunnustusta, Hannele päivittelee.

Hanne Grönholm

Puolustusministeri apuun

Helge sai kuitenkin lopulta sotaveteraanistatuksensa arvoiset hautajaiset. Suivaantunut Hannelle otti Facebookin kautta yhteyttä puolustusministeri Jussi Niinistöön, joka pisti asian eteenpäin.

Lopulta Helsingin kaupungin kautta hautajaisiin saatiin rauhanturvaajia, jotka kantoivat arkulle sotaveteraaniseppeleen. Laulaja Juha Vartiainen esitti herkässä siunaustilaisuudessa Veteraanin iltahuudon, ja Helgen läheiset ystävät saattoivat arvokasta veteraania tämän viimeisellä matkalla.

"Helge sai lopulta haluamansa hautajaiset"

Hanne otti yhteyttä Seiskaan, koska hänellä ei ollut varaa elämänkumppaninsa hautajaisiin. Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi Seiska riensi apuun ja osallistui hautajaiskustannuksiin.

– Tein niin paljon töitä tämän eteen, mutta lopulta Helge sai sellaiset hautajaiset kuin olisi halunnutkin, liikuttunut Hannele sanoo.

Teksti:Sami Sinokki
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

KATSO SEURAAVAKSI

Julia asteli Big Brother -taloon epävarmana parisuhdestatuksestaan - paljasti vihdoin tilanteensa!

Katso video!

Big Brother -Sasa juhli juuri eronneen BB-Helmerin kanssa – vastaa nyt rehellisesti romanssihuhuihin: ”Sanotaan niin, että…”

Katso video!

Temptation Island -Meiju menee kauneusleikkaukseen – ei kuitenkaan ymmärrä plastiikkakirurgiaan: ”Joudun käyttämään Google-kääntäjää”

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!