Puhelinmyyjä

”Soitatko toisen kerran, olen juuri työhaastattelussa…” – Lue lehtimyyjien hulvattomat tositarinat! 

Puhelinmyynnin ammattilaisena joutuu välillä mitä kummallisempiin tilanteisiin. Työn ennalta-arvaamattomuus on myös työn helmi – koskaan ei voi tietää, mitä puhelimen toisessa päässä odottaa.

Puhelinmyyntikö tylsää työtä? Seuraavassa otteita hulvattomista tilanteista, joihin puhelinmyyjät ovat työssään joutuneet.

Herätys!

Asiakkaalle soitettaessa ajankohtaa kannattaa aina miettiä. Maalla asuvalle eläkeläispariskunnalle kehtaa soittaa jo yhdeksältä aamulla, mutta aivan kaikki eivät aamusoitoista tykkää. Kerran asiakas jätti vastaamatta puheluun, mutta soitti heti takaisin ja huusi vihaisena, miksi hänet herätettiin niin aikaisin. Kello oli kolme iltapäivällä.

Onneksi asiakkaat ovat pääasiassa mukavia ja heidän kanssaan on ilo jutella.

Saara, 33

Työhaastattelu 

Puhelimeen vastasi varttuneemman oloinen herrasmies. Esittäydyin kohteliaasti ja kerroin tarjoavani Seiskan kestotilausta huppuedulliseen hintaan. Hetken kuluttua mies sanoo: ”Soitatko toisen kerran, olen juuri työhaastattelussa…”

Kuka vastaa puhelimeen työhaastattelussa?

No, soitin miehelle seuraavana päivänä uudestaan. En kehdannut kysyä saiko hän työpaikan, mutta lehden hän kuitenkin tilasi.

Inka, 29

Kolmas pyörä

Leffoissa välillä törmää kohtauksiin, jossa kesken lemmenleikkien vastataan puhelimeen – esimerkiksi äidille. Suurin osa miettii siinä vaiheessa, että ei kukaan vastaa puhelimeen kesken kaiken – voin kokemuksesta sanoa, että kyllä vastaa! Puhelinmyyjänä olen joutunut vastaaviin tilanteisiin muutamankin kerran ja aina se on yhtä piinallista. Hyvät ihmiset, älkää vastatko puhelimeen, mikäli hommat ovat kesken!

Elina, 48

Ei kaikelle!

Vuosia sitten soitin miesasiakkaalle ja hän vastasi suoraan puhelimeen ”Ei kiitos!”. Kysyin mieheltä, mille hän vastaa ei, johon hän vastasi tomerana ”Kaikelle!”. Tilanne oli niin huvittava, että purskahdin nauruun ja niin nauroi mieskin. Lopuksi tehtiin kaupat.

Mika, 43

Poliisista päivää!

Soitin asiakkaalle, joka oli parhaillaan autossa. Mies ei kuullut mistä soitan, vaan luuli puhelun tulevan poliisilaitokselta.

”Joo hei, me ollaan vaimon kanssa vähän myöhässä siitä tapaamisesta. Voitteko sanoa sille meidän poliisille, kenen kanssa meillä on varattu aika, että ollaan kyllä tulossa, mutta hieman myöhässä, kun eksyttiin.”

Yritin toistamiseen sanoa, että soitan Allerilta ja, että myyn Seiskaa. 

"Joo. Me ollaan siellä noin 10 minuutin päästä. Hyvä kun soititte, niin voitte kertoa sille meidän poliisille, kenelle varattiin aika, että tulossa ollaan."

Lopulta mies ymmärsi, että soitan Allerilta. Naurettiin, ja sovittiin, että soittelen uudestaan, sillä hänellä oli juuri nyt kova kiire poliisiasemalle.

Samu, 27

VIP

Soittelin asiakkaalle ja sanoin tarjoavani Seiskaa. En tiedä mitä mies kuuli minun sanoneeni, mutta hän huusi puhelimeen ”EN ANNA HAASTATTELUA!”

Saara, 33

Ennustajaeukko

Vuosia sitten asiakas uteli minulta puhelun aikana omituisia asioita, kuten ikäni ja kuinka kauan olen ollut nykyisessä työssäni. Puhelun lopussa kävi ilmi, että hän poimi keskustelustamme ylös kaikki numerot ja teki niistä lottorivin. En tiedä voittiko mies rivillä mitään, mutta jos voitti, koen ansaitsevani osan voitosta. Tarina palautuu mieleeni joka kerta, kun viikon oikeassa lottorivissä on seiska.

Jos tunnistat itsesi ja päävoitto napsahti tilille, tiedät mistä minut tavoittaa! 

Milja, 40

Helppoa rahaa

Soitin asiakkaalle ja en ehtinyt sanoa muuta kuin "Seiskasta", kun asiakas jo keskeytti ja sanoi: "Kiva kun soitit, mulla on kauhea kiire, mutta otan seiskan vuodeksi eteenpäin. Kaikki tiedot ovat samat. Kiitos hei. KLIK.". Puhelu kesti maksimissaan 15 sekuntia. Harvoin kauppa käy näin helposti ja nopeasti.

Samu, 27

Myyjä saattaa soittaa joskus ”erittäin outoon paikkaan”

Monesti käy niin, että asiakas on pahassa paikassa puhelinmyyjän soittaessa. On ymmärrettävää, että ei voi puhua, jos:

”Poika on jumissa tunnelissa!”

”Puhelin jäätyy kiinni korvaan!”

”Minulla ei ole taloa.”

”Minulla on kulkutauti.”

”Olen erittäin oudossa paikassa.”

Lue myös: ”Hei kultsi, sun tyttöystäväs soittelee” – lue lehtimyyjien hulvattomat tositarinat!

Haluatko osaksi jännittävää myyntityötä?

Allerin Helsingin Call Center etsii persoonallisia ja sanavalmiita tilausmyyjiä, joilla on halu tehdä hyvää tulosta ja kehittyä edelleen myyntityössä. Tule viihtymään kanssamme!

Lue lisää ja hae paikkaa täältä


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
Seiskan toimitus

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!