Sofia Belórfin asianajaja Paul Perovuo: "Hän voi huonosti ja vastustaa vangitsemista kynsin hampain"

Uutiset | 19.07.2019 13:06

Fitness-kaunotar Sofia Belórfia, 29, epäillään törkeästä rahanpesusta, ja poliisi esittää Helsingin käräjäoikeudelle perjantaina 19.7 hänen vangitsemistaan. Poliisi pidätti Belórfin tiistaina 16.7.

Myös Sofian avomies Niko Ranta-ahoa, 31, esitetään vangittavaksi. Hänetkin pidätettiin samaisena tiistaina. Ranta-ahon rikosepäilyt ovat raskaat: häntä epäillään törkeästä dopingrikoksesta sekä törkeästä huumausainerikoksesta.

Seiskan paikalla olevan toimittajan mukaan vangitsemisoikeudenkäynti kestää normaalia pitempään. Ensin vuorossa on Ranta-ahon tapaus. Hän vastustaa vangitsemista. Sen jälkeen käsittelyyn tulee Belórfin asia. 

Molempia vaaditaan vangittaviksi todennäköisin syin, mikä tarkoitaa, että pakkokeinon riitauttaminen on vaikeaa.

Kiistää

Sofia on kiistänyt asianajajansa Paul Perovuon välityksellä syyllistyneensä rikokseen, mistä häntä epäillään. Perovuo kertoi toimittajille oikeustalolla perjantaina, ettei voi tarkemmin kommentoida päämiehensä (Belórfin) tilannetta.

- Asianajajana olen salassapitovelvollinen. Minä en voi hölöttää päämieheni asioista, sillä jos niin tekisin, saisin (asianajaja)liitosta potkut. Se verran voin sanoa, että päämieheni on syytön. Syyttömät ihmiset bruukaa aina kiistää.

Lisäksi hän sanoi, että edustaa vain Belórfia.

- Se olisi oikeudellisesti mahdotonta (edustaa molempia). En voi edustaa Ranta-ahoa, edustan vain Sofiaa.

Seiskalle Perovuo sanoi, että Sofia voi erittäin huonosti.

- Hän vastustaa vangitsemista kynsin ja hampain.

Perovuo

Asianajaja Paul Perovuo oikeustalolla perjantaina 19.7 ennen vangitsemisoikeudenkäynnin alkua. 

Epäilyistä vain vähän tietoa

Esitutkinta on kesken eikä poliisi ole kertonut tapauksesta rikosnimikkeitä enempää. Ei ole esimerkiksi tiedossa, mitä epäily Niko Ranta-ahon törkeästä huumausainerikoksesta pitää sisällään: kuinka suuresta määrästä huumausaineita on kyse, miten epäiltyjä rikoksia on tehty ja minkälainen rikoshyöty on kyseessä?

Sofia Belórfin kohdalla tiedotuslinja on ollut yhtä niukkaa. Ei ole tiedossa, kuinka suuri summa epäillyssä rahanpesussa on kyse, ja miten rikosta on poliisin käsityksen mukaan totetutettu.

Myöskään se ei ole selvillä, epäilläänkö pariskunnan toimineen yhteistyössä. Se on käynyt ilmi, että Ranta-ahon rikosten tekoaika olisi alkanut 1.1. 2017, Belórfin rikos olisi alkanut vuotta myöhemmin.

HS: Helvetin enkelien johtaja mukana samassa epäillyssä rikosvyyhdissä Sofia Belórfin kanssa – kokaiini keskiössä!

"Elämä pilalla"

Seiska paljasti pidätyksen ja rikosepäilyt 19.7. Uutinen levisi nopeasti suomalaismediaan ja kiinnostus asiaa kohtaan on ollut suurta. Tapaus noteerattiin myös Espanjassa, sillä pariskunta Belórfin-Ranta-aho asuvat Marbellassa. Heillä on koti myös Helsingissä .

Sofia Belòrfin ja Niko Ranta-ahon pidätys nousi kohu-uutiseksi Espanjassa: ”Ravintolaomistajan ja bikinimallirakkaan koti ratsattu!”

Tilanne on johtanut ainakin siihen, että Belórfin Instagram-tili on poistunut näkyviltä. 

Törkeästä rahanpesusta epäillyn Sofia Belòrfin Instagram-tili on poistettu!

Asianajaja Perovuo totesi oikeustalolla, ennen vangitsemisistunnon alkamista, päämiehensä tilanteestä näin:

- Tässä on isosta huumausainerikosjutusta kysymys ja eihän Sofialla ole herra paratkoon mitään tekemistä sellaisen kanssa. Hän on vain asunut yhden miehen kanssa. Ja se on ihan sama, vaikka hän on julkisuuden henkilö, niin eihän häntä saa teloittaa kuitenkaan. 

Toimittajat kysyivät Perovuolta, onko Sofiaa harhautettu rahojen alkuperän suhteen?

- Minkä rahojen? Hän on saanut elatusta mieheltään ja lahjoja. Kunnon miehet antavat lahjoja naisilleen, taatakseen heidän suosionsa. 

Puolustusasianajaja HS:lle: Sofia Belórf on elänyt Niko Ranta-ahon rahoilla - poliisi tulkitsi rahanpesuksi: "Eihän Sofia ole tiennyt!"

Edit: korjattu rikospäilyä Ranta-ahon kohdalta kello 13:28

Teksti:Pauli Poutanen
Kuvat:Matti Matikainen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!