fbq
Uutiset
08.12.2018 13:14
Teksti: Juhamatti Nieminen|Kuvat: Matti Matikainen, All Over Press ja Lehtikuva
Sinuhe ja Kaisa Wallinheimolla on urheilutausta.
Sinuhe Wallinheimo paljastaa: Lätkäura lähti nousuun Kaisa-vaimon opeilla – ”Juoksukin alkoi olla ihmisen juoksua!”
Uutiset
08.12.2018 13:14
Teksti: Juhamatti Nieminen|Kuvat: Matti Matikainen, All Over Press ja Lehtikuva

Kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo, 46, ja hänen Kaisa-vaimonsa, 49, kertoivat Seiskalle, että heidän rakkaustarinansa alkoi vuonna 1997 kuntosalilta.

Lue lisää: Sinuhe Wallinheimon ja Kaisa-vaimon rakkaus roihahti kuntosalilla: ”Jäin tuijottamaan Kaisan takareisiä!”

Pariskunnan kotitalon alakerran kuntosalin seiniä komistavat Jyväskylässä molempien urheilu-urasta kertovat lehtileikkeet.

Sinuhe loi ennen politiikkaan siirtymistään uran jääkiekkomaalivahtina, kun Kaisa (ent. Gustafsson) niitti menestystä yleisurheilussa kolmiloikassa ja korkeushypyssä.

Kaisan (ent. Gustafsson) paraatilaji yleisurheilussa oli korkeushyppy, jossa hän voitti neljä SM-kultaa.
Kaisan (ent. Gustafsson) paraatilaji yleisurheilussa oli korkeushyppy, jossa hän voitti neljä SM-kultaa.

Kaisan ura jäi

Kaisan kilpaura jäi seuraavana vuonna. Lopettamispäätöstä vauhditti esikoislapsen Juliuksen syntymä 1999.

– Kun Julius syntyi, jäin tukemaan Sinkun uraa ja tein kaikkeni sen eteen. Se myös helpotti omaa lopettamista ja urheilun flow-kokemusten kaipuuta, kun sai elää urheilun arkea Sinkun kautta.

Lue myös: Iskelmätähti suunnitteli Kaisa Wallinheimon puvun Linnan juhliin – Sinuhe puuttui vaimonsa asun yksityiskohtaan!

Sinuhella kävi urheilussa toisinpäin. JYP-maalivahti teki maajoukkuedebyyttinsä Leijonissa 34-vuotiaana Suomen kaikkien aikojen vanhimpana pelaajana.

– Minullahan lätkäura lähti tapaamisemme jälkeen lentoon. Siitä kiitos Kaisalle, jonka opeilla aloin harjoitella kesäisin. Teimme loikkaharjoituksia, mikä toi räjähtävyyttä ja ryhtiä kroppaan, Sinuhe kiittelee.

– Juoksukin alkoi olla ihmisen juoksua, eikä mitään hockey-juoksua, Kaisa virnistää.

Sinuhe päätti uransa pronssijuhliin JYP:n riveissä keväällä 2010.
Sinuhe päätti uransa pronssijuhliin JYP:n riveissä keväällä 2010.

 

Lue myös: Kansanedustaja Sinuhe Wallinheimon Kaisa-vaimo koki tuskan hetkiä Linnan juhlissa – ”Heittäydyin taksin takapenkille!”

Uransa päätyttyä Kaisa jatkoi urheilun parissa valmentajana, opettajana ja personal trainerina. Nykyään hän luotsaa omaa kuntosalia ja opiskelee myös fysioterapiaa. Kokemuksistaan hän julkaisi juuri Olenko riittävän hyvä tällaisena -kirjan (Fitra), jossa hän antaa vinkkejä hyvinvointiin ja terveyteen.

– Hyvinvointi rakentuu henkisistä, fyysisistä ja sosiaalisista tekijöistä. Kyse on siitä, että elämä on mielekästä ja jaksaa arkea fyysisesti ja henkisesti.

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!