fbq
Uutiset
24.07.2014 18:37
Teksti: Jasmin Huusela|Kuvat: Seiskan toimitus
Sinkkuelämää-tähdelle paljastui: Sukulaiseni oli kirvesmurhaaja!
Sinkkuelämää-tähdelle paljastui: Sukulaiseni oli kirvesmurhaaja!
Uutiset
24.07.2014 18:37
Teksti: Jasmin Huusela|Kuvat: Seiskan toimitus

Sinkkuelämää-sarjan tähti Cynthia Nixon sai kuulla järkyttävän tiedon sukulaisestaan osallistuttuaan amerikkalaiseen TLC-kanavan Who do you think you are -ohjelmaan. Daily Mail -lehti kertoi äskettäin näyttelijättären osallistumisesta tv-sarjaan, jossa selvitetään ohjelmaan osallistuvien henkilöiden esi-isiä ja heidän taustojaan. Cynthialle paljastui ohjelmassa, että hänen isoisoäitinsä äiti Martha Curnett oli kirvesmurhaaja. Nainen päätyi tappamaan väkivaltaisen hyväksikäyttäjämiehensä Noah Caston Missourissa 1840-luvulla. Cynthia järkyttyi ohjelmassa kyyneliin lukiessaan vanhasta sanomalehdestä Marthan koettelemuksista, tuomiosta ja vapautumisesta armahduksen myötä.

 

 

Järkyttynyt Cynthia pääsi ohjelmassa tutustumaan Missourin vankilaan, jossa Marthaa oli pidetty. Näyttelijättärelle esiteltiin sarjassa myös lehtiä, joista löytyi kuvauksia Marthan rankasta elämästä. Vuoden 1843 sanomalehdessä kerrottiin surmatekoon johtaneesta päivästä näin:

- (Noahilla) oli tapana kohdella vaimoaan tavalla, joka on liian brutaali ja shokeeraava edes ajatella. Eräänä aamuna hän käski vaimoaan nousemaan ylös ja tekemään aamiaista hänelle ja vaimon kahdelle lapselle. Tämän jälkeen hän käski vaimonsa rukoilla, sillä tämä kuolisi hänen mukaan ennen auringonlaskua.

 

 

Vanhassa lehdessä kuvailtiin myös tapahtuma, jolloin Martha tappoi miehensä:

-Martha nousi ylös, teki tulen ja palasi huoneeseen, jossa hänen aviomiehensä nukkui. Mies makasi selällään ja nukkui kovaäänisesti. Hän otti kirveen, jolla oli pilkkonut juuri puita ja yhdellä iskulla se upposi syvälle miehen päähän silmien läpi.

Cynthialle selvisi ohjelmassa, että Martha tuomittiin ensimmäisen asteen taposta ja hän sai viiden vuoden vankeustuomion suoritettavakseen Missourin historiallisessa valtion vankilassa. Tuohon aikaan Martha oli Daily Mail -lehden mukaan ainut naisvanki 800 miesvangin joukossa. Martha kärsi kuitenkin tuomiostaan alle kaksi vuotta, kunnes hänet armahdettiin. Hän eli rankkaa aikaa vankilassa, jossa hän synnytti myös Sarah-tyttären.

Koko tarina järkytti suunnattomasti Sinkkuelämää-sarjan tähteä, joka vieraili myös Marthan haudalla Leasburgin kylässä.

- On kauheaa ajatella, mitä Martha joutui kokemaan. En todellakaan kutsuisi sitä (murhaa) millään mielikuvituksella onnelliseksi lopuksi, mutta ajattelen sen todellakin olleen parempi asia kuin se, että Noah olisi tappanut Marthan ja ehkä myös hänen lapsensa, Cynthia totesi ohjelmassa.