Katso kuva!

Seuraava Kuningaskotka? Mäkilegenda Janne Ahosen 17-vuotias Mico-poika ohitti isänsä jo yhdessä asiassa – kuva!

Uutiset | 24.01.2019 10:22

Suomalainen mäkihyppy on ollut vuosikaudet alennustilassa. Janne Ahosen ja Matti Hautamäen uroteoista tuntuu olevan pieni ikuisuus, Toni Niemisen hurjasta huumasta vielä kauemmin. Matti Nykänenkin loistaa enää karaokelavoilla.

Seuraavaa mäkiviikon voittajaa tai arvokisamitalistia on odotettu niin kauan, että kiinnostus lajia kohtaan on hiipunut hurjasti. Nyt katseet kuitenkin kiinnittyvät Lahden hyppyrimäkien HS100-normaalimäkeen, josta ponnistetaan alle 20-vuotiaiden MM-kisahypyt.

– Onhan se tosi siistiä, että minut valittiin nuorten mäkimaajoukkueeseen, sanoo Mico Ahonen, joka kelpuutettiin mukaan jo 17-vuotiaana.

Lue myös: Mäkilegenda Janne Ahosen Mico-poika jätti opiskelut peruskouluun – panostaa mäkihyppyyn ja kiihdytysautoiluun!

Mäkihypyn nuorten MM-mitalit ratkotaan tänään torstaina 24.1. Lahden HS100-normaalimäessä klo 18.30!

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Olisiko Janne Ahosen pojasta voinut tulla muuta kuin mäkihyppääjä? – Oli muitakin vaihtoehtoja, mutta kyllä mäkihyppy oli aina ykkönen, Mico sanoo.
Olisiko Janne Ahosen pojasta voinut tulla muuta kuin mäkihyppääjä? – Oli muitakin vaihtoehtoja, mutta kyllä mäkihyppy oli aina ykkönen, Mico myöntää.

 

Potentiaalia piisaa

Vaikka Micon hartiat ovat kapeat, ne ovat kantaneet jo vuosikausia raskasta taakkaa. Janne Ahosen, 41, poikana häneen on lastattu valtaisia odotuksia: olisiko tässä seuraava Kuningaskotka?

Hehkutukselta on vaikea välttyä, kun isä sattuu olemaan yksi kaikkien aikojen mäkihyppääjiä. Eivätkä odotukset ainakaan vähentyneet, kun Mico hyppäsi jo 11-vuotiaana Lahden kuuluisasta suurmäestä, legendaarisesta betonista.

Lue myös: Kiihdytysautoilusta tuli ammatti! Mäkilegenda Janne Ahonen esittelee vauhtihirmunsa!

– Se on varmaa, että pojasta tulee parempi hyppääjä kuin isästään. Mutta tuleeko kovempi menestyjä? Se onkin jo toinen juttu, isä-Janne muotoilee.

Mico on jo ohittanut isänsä pituudessa. Hänen hoikkaan varteensa on viimeisen vuoden aikana kertynyt lähes 20 senttiä lisäpituutta. Nykyisellään 17-vuotias on jo venähtänyt 186-senttiseksi hyppääjäksi.

Lue Jannen ja Micon yhteishaastattelu torstaina ilmestyneestä Seiskasta!

TILAA SEISKA TÄSTÄ!

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Atte Kajova
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!