Katso kuva!

Sellitoveri hakkasi kohulääkäri Pentti Karvosen vankilassa – hurja kuva pahoinpitelyn jälkeen!

Uutiset | 29.08.2018 14:58

Pentti Karvonen, 76, menetti vuosituhannen alussa lääkärin lupansa työnsä, kun hän auttoi narkomaaneja korvaushoidolla, jotta nämä pysyisivät irti aineista ja säilyttäisivät toimintakykynsä.

Lue lisää: Muistatko 2000-luvun alun kohulääkärin Pentti Karvosen? Tältä lääkärilupansa menettänyt Subutex-Karvonen näyttää nyt!

Kaikki alkoi 1980-luvulla, kun Pentti antoi yksityisklinikallaan narkomaaneille korvaushoitoa, eli heroiinin sijaan käyttäjille annettiin esimerkiksi Temgesic-lääkettä, jotta he pysyivät toimintakunnossa.

1990-luvulla hän keksi lennättää narkomaaneja Pariisiin hakemaan lääkkeitä, ja hän itse salakuljetti Temgesiciä Thaimaasta matkalaukussaan.
Toiminta vei hänet lopulta vankilaan, monet kollegat käänsivät hänelle selän ja häntä pidettiin huumediilerinä.

Vankilassa Karvonen joutui samaan selliin väkivaltaisen vangin kanssa. Vanki hyökkäsi nukkuvan Karvosen kimppuun ja pahoinpiteli tämän.
Vankilassa Karvonen joutui samaan selliin väkivaltaisen vangin kanssa. Vanki hyökkäsi nukkuvan Karvosen kimppuun ja pahoinpiteli tämän.

Lue lisää: Narkomaaneja auttanut Subutex-lääkäri Pentti Karvonen menetti lääkärinoikeutensa – ”Olen kahdesti anonut niitä takaisin!”

Pentti pitää merkittävänä saavutuksenaan, että Suomessa Subutex-lääke on syrjäyttänyt heroiinin jo 1990-luvulla. Korvaushoito aiheuttaa kuitenkin myös ongelmia, ja Pentin mielestä sitä ei toteuteta oikein. Kuvitelma, että pelkkä päivittäinen lääkeannos riittäisi hoidoksi, on vaarallinen.

Hän kertoo myös tapauksista, joissa henkilö on pyytänyt hiv-positiiviselta verta ja tartuttanut tahallisesti taudin itseensä, jotta pääsisi nopeammin korvaushoitoon.

Lue lisää: Kohulääkäri Subutex-Karvonen etsii potilaansa äitiä – ”Tiesin, että joudun vaikeuksiin!”

Pentti itsekään ei ole jäänyt lieveilmiöistä osattomaksi.

– Välillä poliisit veivät lääkkeet ja rahat lain voimalla. Välillä taas narkomaanit ryöstivät ne aseella uhaten, Pentti kuvailee.

Teksti:Mia Jussinniemi
Kuvat:Mia Jussinniemi
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!