Hyppää pääsisältöön
Magnus Mali teki kirjan.

Seiskan visailumestari Magnus Mali sai kahden vuoden urakan valmiiksi: Pesti Jahti-ohjelmassa toi uusia ideoita!

MTV3:n tietokilpailuohjelma Jahdin Terävänä ja Seiskan kysymysmestarina tunnettu Magnus Mali, 37, jakaa yleisimmät tietovisakysymykset vastauksineen uudessa Haluatko triviamestariksi? -kirjassaan.

Yli 500-sivuinen opus on pullollaan yleistietoa laidasta laitaan, ja se sisältää valtavasti tietoa kysymysten laadintaan liittyen.

– 20 vuotta visailtuani olen huomannut, että tietyt perusasiat on hyvä hallita. Kukaan ei muista kaikkea, mutta jos tietää Bob Dylanin oikean nimen, fosforin kemiallisen merkin tai Suomen ensimmäisen presidentin, on jo oikealla polulla, Magnus sanoo.

– Kirjan kirjoittamisessa meni noin  kaksi vuotta, Magnus kertoo.
– Kirjan kirjoittamisessa meni noin  kaksi vuotta, Magnus kertoo.

 

Lue myös: Seiskan kysymysmestari Magnus Mali tienasi tietokilpailuista 60 000 euroa – paljastaa menestyksensä salaisuuden!

Muisti koetuksella

Magnus on profiloitunut viime vuosina nimenomaan kysymystenlaatijana.

– Kirjan kirjoittamisessa meni noin kaksi vuotta, eli ei se itsestään syntynyt. Pestini Jahdissa on auttanut kysymyksien laadinnassa. Olen saanut sieltä paljon ideoita, hän kertoo.

Kuuden viime vuoden aikana Magnus on rustannut yli 25 000 visailukysymystä. Hän on saanut olla tarkkana, ettei laadi samaa kysymystä kahdesti.

– Onneksi muistan aika hyvin, millaisia kysymyksiä olen keksinyt.

Mikko Leppilammen juontamassa Jahti-ohjelmassa kilpailijat haastavat yleistietogurut.
Mikko Leppilammen juontamassa Jahti-ohjelmassa kilpailijat haastavat yleistietogurut.

 

Lue myös: Tiesitkö?! Uuden Jahti-visailuohjelman Magnus Mali on lukuisia klassikkohittejä sanoittaneen muusikon poika

Internet nopeuttaa

Vaikka tietoa on nykyisin saatavilla laajasti ja nopeasti, Magnuksen mukaan ihmiset eivät ole silti välttämättä yhtään fiksumpia.

– Jos ennen joutui etsimään minuuttikaupalla yksittäistä faktaa tietosanakirjoista, saman tiedon saa nyt sekunneissa hakupalvelujen avustuksella. Tiedon rajaton saatavuus on samalla haaste. Onkin vaikea sanoa, olemmeko fiksumpia kuin 20 vuotta sitten.

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.


Teksti:
Emmi Ikonen
Kuvat:
Seiskan arkisto ja MTV

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!