Hyppää pääsisältöön
Heikki Parkkonen on kuollut.

Seiskan ensimmäinen päätoimittaja on kuollut: Heikki Parkkonen opetti toimittajilleen pelottomuutta

Monen menestystarinan takana on vahva persoona, joka uskaltaa heittäytyä mitä hurjimpiin haasteisiin ja nousta vaikka mahtimiehiä vastaan, jos se palvelee yhteistä etua. Yksi näistä legendoista on tiistaina, 17. huhtikuuta joukostamme poistunut historian ensimmäinen seiskalainen, vastaava päätoimittaja Heikki ”Heka” Parkkonen.

Heikki Parkkonen oli journalisti henkeen ja vereen. Huikea lehtimiehen ura alkoi Helsingin Sanomissa 60-luvulla, vaikka hän vielä samaan aikaan pohti uraa näyttelijänä.

Nerokas ja luova toimittaja pestattiin päätoimittajaksi Seura-lehteen ja Parkkonen nosti sen 1970- ja 80-luvuilla Suomen suurimmaksi aikakauslehdeksi.

Heikki Parkkonen suunnittelemassa Seiskan visuaalista ilmettä vuonna 1992.
Heka suunnittelemassa Seiskan visuaalista ulkoasua vuonna 1992.

Kun tavoite oli saavutettu, oli seuraavan uhkarohkean haasteen paikka. Tanskalainen, muissa Pohjoismaissa menestynyt Aller-konserni halusi avata aikakauslehtimarkkinat myös Suomeen ja otti Parkkoseen yhteyttä vuonna 1991.

Uusia, välillä mahdottomaltakin tuntuvia haasteita rakastanut mies tarttui toimeen, pestasi ympärilleen luottotoimituksen ja loppu onkin historiaa. Parkkonen oli haistanut viihdejournalismin uudet tuulet jälleen kerran oikein, ja Seiska nousi muutamassa vuodessa maamme luetuimmaksi lehdeksi.

Heikki Parkkonen ei kumarrellut ketään, eikä antanut toimittajiensakaan kumarrella. Pelko oli hänelle vieras käsite ja pelottomuutta hän nuoremmille toimittajilleenkin opetti. Kollegaa ei koskaan jätetty yksin ongelmiensa kanssa, oli kyseessä sitten työ- tahi yksityiselämä. Auttava käsi ja viisaamman neuvot olivat kiireenkin keskellä tarjolla.

Parkkonen palkittin Valtion journalistipalkinnolla vuonna 1998, tunnustuksena ansiokkaasta työstään journalistina.

Hekaa jäävät kaipaamaan Sari-vaimo ja viisi lasta ja heidän lisäkseen laaja kollega- ja ystäväjoukko.

– Heka oli rakas, villi, iätön, vapaa, intohimoinen ja täysin pitelemätön, Sari Parkkonen kuvaili aviomiestään kertoessaan suru-uutisesta.

Artikkelia päivitetty klo 15.47. 


Teksti:
Anne Pennanen
Kuvat:
Seiskan toimitus

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!