Uutiset

Seiska paljastaa! Tätä kaikkea on luvassa Linnassa: Täysin uudistettu booli, hävikkileipäolutta ja kukkia Kultarannasta – katso tästä myös illan esiintyjät

06.12.2019 16:45

Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto Presidentinlinnassa on paitsi itsenäisyyden, myös häikäisevän pukuloiston juhlaa. Sen sijaan linnan hulppeat tarjoilut ja koristeluiden mielenkiintoiset yksityiskohdat jäävät usein vähemmälle huomiolle. Linnan murkinoissa ja koristeluissa luotetaan kaikin tavoin kotimaisuuteen. Juhlavastaanoton tarjoiluissa korostuvat nykytrendien mukaisesti kotimaisuus ja ympäristöystävällisyys. Pitopöydistä löytyy runsaasti luomutuotteita.

Myös booli on ensimmäistä kertaa kokonaan luomua. Sen uudistunut maku (ja vaikutukset) selvinnevät vasta myöhemmin illan mittaan. Lisäksi juomapuolelta löytyy muun muassa hävikkileipäolutta ja vegaanisia luomuviinejä.

Marjoja ja kukkia Kultarannasta

Ekologisuutta ei ole unohdettu edes jälkiruokakahveissa. Linnassa kaadettava kahvin vakuutetaan näet olevan vastuullisesti tuotettua. Edes tee ei ole mitään tavallista teetä, vaan ilmastokompensoitua luomuteetä.

Linnasta löytyy myös runsaasti koristeluita. Vähemmän yllättäen sävyltään sinivalkoisessa kukituksessa pääosassa ovat kotimaassa viljellyt leikkokukat. Niiden seasta löytyy kuivakukkaa sekä muuta luonnon materiaalia, kuten havuja.

Kukat ovat pääosin suomalailta puutarhoilta peräisin. Mielenkiintoisena knoppina kerrottakoon, että osa kukista on tasavallan presidentin kesäasunnolta Kultarannasta, jonka pensasmarjatarjontaa on hyödynnetty myös linnan makeissa tarjoiluissa.

Sibeliusta ja poikakuoroa

Esiintyjäpuolella Linnan juhlissa luotetaan varmoihin valintoihin. Kello 19 käynnistyvät kättelyt starttaavat minkäs muunkaan kuin Jean Sibeliuksen Jääkärinmarssin tahdissa. Myöhemmin illalla samassa salissa valssataan Raimo Roihan Maailman kaunein maa -kappaleen tahdissa.

Muuta musiikillista menoa ryydittää Kaartin soittokunta ja soittokunnan Combo solisteinaan Laura Voutilainen ja Lauri Mikkola, joiden esityksistä saadaan nauttia Valtiosalissa.

Keltaisessa salissa kylmiä väreitä aiheuttaa puolestaan Cantores Minores, joka esiintyy veteraaneille ja lotille. Lisäksi linnan 3. kerroksen salongissa osaamistaan näyttää a cappella -yhtye Club For Five.

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

KATSO SEURAAVAKSI

X Factor -kilpailijaa pilkattiin vuosien ajan – väittää tuottajien tuhonneen hänet: Minut hajotettiin tahallaan!

Romugrilli: ”V**tuilin sille naiselle ihan h**vetisti!” - romutransu Markus Kuotesaho kertoo mielipiteensä viranomaisista!

Kuninkaan valtakunta: Aki Samuli kritisoi musiikkibisnestä – suomalaisille supertähdille kylmää kyytiä!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!