Seiska löysi Helsingin katujengin pomon: juoksi pusikkoon karkuun – kuva!

Seiska löysi Helsingin katujengin pomon: juoksi pusikkoon karkuun – kuva!

Uutiset | 13.10.2014 19:44

Seiska kävi maanantaina (13.10.) tapaamassa paljon huomiota herättäneen Helsingin katujengin pomoksi epäiltyä 16-vuotiasta kurditaustaista nuorukaista haastattelun toivossa.

Poika oli vastikään vangittuna yli kolmen viikon ajan. Hänen epäillään syyllistyneen muun muassa neljään ryöstöön, kahteen pahoinpitelyyn ja käskeneen muita jengiläisiä hyökkäämään uhrien kimppuun.

Silminnähden pelokas

Poika löytyi varsin helposti itähelsinkiläisen koulun liepeiltä pienen etsiskelyn jälkeen. Seiskan toimittajille selvisi pian, ettei jengijohtaja olekaan niin kova kuin saattaisi ehkä kuvitella.

Poika oli liikkeellä koulunsa lähistöllä kaverinsa kanssa ja pälyili silminnähden pelokkaana Seiskan toimittajien lähestyvää autoa. Käytöksestä päätellen nuorimies on saattanut saada negatiivista palautetta rötöksistään, sillä hän oli kuin tulisilla hiilillä.

Toimittajat eivät ehtineet edes kunnolla nousta autosta, kun katujengiläinen otti jalat alleen ja säntäsi kaverinsa kanssa pelokkaana karkuun. Pojan matka jatkui pusikon kautta takaisin hänen koulunsa suuntaan.

Haastattelua emme siis tällä kertaa valitettavasti saaneet.

Tapauksia jo ainakin 70

Helsingin poliisi selvittää parhaillaan useista kymmenistä henkilöistä koostuvan nuorisojengin pääkaupunkiseudulla suorittamia lukuisia pahoinpitelyjä ja väkivaltaisia ryöstöjä. Tapauksia on sattunut jo ainakin 70, ja poliisin mukaan niitä voi ilmaantua vielä lisää. Teot ovat kohdistuneet pääasiassa muihin lapsiin ja nuoriin. Paikoin ne ovat olleet erittäin raakoja ja niissä on käytetty muun muassa puukkoja, pesäpallomailoja ja kuula-aseita.

Poliisin mukaan rikoksista syytetyt nuoret sopivat tapaamisistaan pikaviestipalvelu WhatsAppissa ja teoista levitettiin tietoa muille jengiläisille sosiaalisessa mediassa. Nuoret jopa laskivat pisteitä, joita sai muun muassa siitä, jos uhri oli erityisen arka tai heikko, tai kaatui jo ensimmäisestä lyödystä iskusta.

Poliisilla on rikosten johdosta parhaillaan ollut 20 kiinniotettua epäiltyä, joista viisi on myös ollut vangittuna. Jengin jäsenet koostuvat pääasiallisesti 13-18-vuotiaista nuorista. Poliisin epäilysten mukaan porukan johtajina on toiminut Seiskan toimittajia pakoon juosseen 16-vuotiaan kurdipojan lisäksi vastikään 16 vuotta poliisivankilassa täyttänyt suomalaissyntyinen poika. 

Teksti:Sami Sinokki
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!