fbq
Uutiset
23.05.2017 08:05
Teksti: Juhamatti Nieminen|Kuvat: Seiskan toimitus
Sedu Koskinen.
Sedu Koskiselle ”nyrkki vasten kasvoja” – Turku hylkäsi ravintolaidean!
Uutiset
23.05.2017 08:05
Teksti: Juhamatti Nieminen|Kuvat: Seiskan toimitus
Ravintolamogulina tunnetun Seppo ”Sedu” Koskisen unelma kelluvan ravintolaterassin saamisesta Aurajokeen kaatui Turun päättävissä elimissä. Ponttoniravintolalle oli näytetty kaupungin virkamiesjohdon puolelta jo vihreää valoa, mutta Turun kiinteistölaitoksen johtokunta torppasi hankkeen jokimiljööseen soveltumattomana.
 
Sedu Koskisen laituria esitettiin muun muassa Turun kaupunginteatterin edustalle.
 
Hanke herätti tiukkaa vastarintaa jokilaivojen yrittäjiltä, jotka saivat poliittiset päättäjät puolelleen.
– Kyllähän tällainen päätös oli kuin nyrkki vasten kasvoja. Homman piti olla selvä, mutta poliittiset puolueet eivät asiaa hyväksyneetkään kovan painostuksen alla. Todennäköisesti takana on ollut hyvinkin vaikutusvaltaisia turkulaisia, Sedu pohtii Seiskalle.
Päätöksen suhteen nostettiin esiin kortti, että ensin on päivitettävä Aurajoen yleissuunnitelma, joka on vuodelta 1992. Ennen suunnitelman hyväksymistä Aurajokeen ei tulisi kiinteistölaitoksen mukaan sijoittaa erillisiä ravintolalauttoja tai muita rakenteita.
Kilpailijoiden mahdollisuus sanella ehtoja päätöksenteolle kummastuttaa julkkisravintoloitsijaa.
– Kysehän on vapaan kilpailun estämisestä, jonka ei pitäisi kuulua tähän yhteiskuntaan, näkee Sedu.

Samppalinnasta hitti

150-paikkaisella ravintolalautalla Sedu olisi vahvistanut otettaan Aurajoen kävijöistä. Aiemmin tänä keväänä hän tarttui legendaarisen ravintola Samppalinnan ravintolan ohjaksiin.
Huolimatta Turun kaupungin kielteisestä päätöksestä, Sedu uskoo ponttoniravintolankin uivan tänä kesänä. Ravintolalautta on viimeisteltävänä Pansion telakalla.
– Kiinnostusta on ilmaistu muista kaupungeista, Sedu paljastaa.
Tilaa Seiskan uutiskirje! »