Maarit Feldt-Ranta

Sdp:n varapuheenjohtajan Maarit Feldt-Rannan syöpä uusiutui - pysäyttävä some-viesti: "Nämä eivät ole jäähyväiset"

24.01.2019 15:39

Sosiaalidemokraattien varapuheenjohtaja Maarit Feldt-Ranta on sairastunut mahasyöpään, jonka vuoksi hän jää sairauslomalle ja jättäytyy pois tulevan kevään eduskuntavaaleista. Maarit on selättänyt syövän jo kaksi kertaa aikaisemmin. 

– Huonoja uutisia on aina vaikea kohdata ja kertoa, mutta nekin kuuluvat elämään. Omalta kohdaltani ikävä uutinen on, että mahasyöpäni on uusiutunut, Maarit kirjoittaa iltapäivällä julkaistussa Facebook-päivityksessä.

Maarit kertoi Me Naiset -lehdelle toissa vuonna, että syöpähoitojen lisäksi häneltä on poistettu vatsalaukku, jonka vuoksi hän joutui opettelemaan syömään uudelleen. Samassa haastattelussa Maarit kertoi, että painon heittely on yksi syövän uusiutumisen ensimmäisistä oireista.

"Elämälle kiitos" 

Vaikka Maarit jakaa surullisia uutisia, huokuu naisen päivityksestä myös kiitollisuus ja usko huomiseen. 

–Vuonna 2009 tapahtuneen sairastumiseni jälkeenkin on tapahtunut todella paljon sellaista, mistä tunnen valtavaa kiitollisuutta. Olen saanut paljon luottamusta ihmisiltä, hienoja vaikutusmahdollisuuksia omien ihanteideni toteuttamiseksi ja paremman, oikeudenmukaisemman maailman rakentamiseksi. Ihanat lapseni ovat näiden kymmenen vuoden aikana kasvaneet itsenäisiksi aikuisiksi. Olen saanut kokea isoäitiyden onnen ja ihmeen. Ja olen saanut tavata ja elää rakkaan Vesani kanssa ihania aikoja, kokea uudelleen kihlauksen onnen ja rakkauden.

Nämä eivät ole jäähyväiset, vaan viesti siitä, että siirryn nyt uuteen, yksityisempään ja rauhallisempaan elämänvaiheeseen. Jos mietit, onko jotain mitä voit tehdä hyväkseni - pidä huolta läheisistäsi ja nauti jokaisesta päivästä, minkä elämä eteen tuo. Muista rakentaa onnea ja oikeudenmukaisuutta myös yhteiskunnassa. Elämälle kiitos.

 

Teksti: Mariama BAH
Kuvat: Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!