Sauli Niinistö vitsaili kauniissa muistopuheessaan Maunon ja Tellervon liitosta

Uutiset | 25.05.2017 14:23

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö piti herkän muistopuheen presidentti Mauno Koiviston siunaustilaisuudessa Helsingin Tuomiokirkossa.

– Suuri suomalainen on poistunut keskuudestamme. Mauno Henrik Koivisto, tasavaltamme yhdeksäs presidentti, on noussut ajasta iäisyyteen. Hän lähti, mutta on yhä lähellämme. Ajatuksineen, tapoineen, arvoineen ja periaatteineen; hän on läsnä, Sauli Niinistö aloitti puheensa.

Mauno oli kansan mies

Sauli Niinistö kuvaili Koivistoa ihmisläheisenä päämiehenä.

– Pohdiskeleva, fundeeraava tapa lähestyä asioita toi tavallisen kansalaisen lähelle valtiomiestä, lähemmäs kuin Suomen historiassa kenties koskaan aiemmin oli koettu.

Niinistö nosti puheessaan esille Mauno Koiviston huikean ja menestyksekkään matkan satamajätkästä valtion johtoon.

– Hänen elämässään työn eetos kirkastui vertaansa vailla olevaksi monipuoliseksi uraksi, niin kirvesmiehestä satamatyökonttorin hoitajaksi, kansankoulunopettajasta Suomen Pankin pääjohtajaksi kuin valtiovarainministeristä pääministeriksi sekä lopulta tasavallan presidentiksi. Näissä toimissaan Koivisto tuli tuntemaan kaikilla tasoilla suomalaista työelämää ja suomalaisen työntekijän.

Hauska kuvaus avioliitosta

Sauli Niinistö lausui puheensa päätteeksi kauniin, humoristisen huomion Mauno ja Tellervo Koiviston välisestä syvästä rakkaudesta ja pitkästä liitosta.

– "Me”, on jatkuvasti toistuva pronomini Mauno Koiviston muistelmakirjassa. Me, se on Tellervo ja hän, kokevat yhdessä arkipäivää, tekevät yhdessä työtä ja väliin fundeeraavat toisilleen. Joskus ovat eri mieltä ja se päättyy heti, kun lopettaa olemasta eri mieltä Tellervon kanssa.

 

Teksti:Sari Nurmo
Kuvat:Lehtikuva
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!