Uutiset

Sarjahukuttajaksi epäillyn tapaus pian käräjille: ”Tähän liittyy paljon omituisuuksia”

18.10.2016 19:53

Kontionlahtelaista 51-vuotiasta miestä vastaan on nostettu syytteet kolmesta taposta, viidestä tapon yrityksestä, törkeästä alkoholirikoksesta, parituksesta ja pahoinpitelystä. Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet Viinijärven alueella Pohjois-Karjalassa.

Sarjahukuttajaksi ristityn miehen epäillyt rikokset tulivat julki viime toukokuussa, kun keskusrikospoliisi kertoi selvittäneensä vuosina 2007–2014 tapahtuneita veneily- ja hukkumisonnettomuuksia. Paikallispoliisi ei ollut vienyt ainuttakaan tapausta ennen tätä syyttäjän harkittavaksi.

– KRP:n suorittamassa tutkinnassa on tullut huomattavasti lisää ihmisiä kertomaan tapahtumista. Lisäksi osalla aiemmin kuulluista henkilöistä kertomukset ovat muuttuneet. Tästä johtuu, että asioita katsotaan nyt toisesta näkökulmasta, kihlakunnansyyttäjä Seppo Tiittanen selittää.

 

Uhkailu huomioitu

Sarjahukuttajatapauksen syytteet perustuvat yli 1 000 sivun esitutkintamateriaaliin. Marraskuussa järjestettävässä oikeudenkäynnissä kuullaan noin 40 eri todistajaa. Syyttäjä ei ottanut tässä vaiheessa kantaa siihen, miksi todistajien mieli on muuttunut vuosien saatossa.

– Tähän juttuun liittyy paljon omituisuuksia. Vasta oikeudessa selviää, miten monisyisestä jutusta on kysymys. Otamme vakavasti huomioon todistajien uhkailun mahdollisuuden, mutta sellaista tilannetta ei ole tullut esille. Poliisin ei ole tarvinnut mennä suojelemaan ketään, Tiittanen vakuuttaa.

Kihlakunnansyyttäjä myös vahvistaa, että toisin kuin keväällä vielä luultiin, sarjahukuttajaksi epäillyn arvellaan toimineen yksin. Poliisin esitutkintamateriaalissa epäiltiin myös vuonna 1982 syntynyttä naista osallisuudesta vuonna 2010 tapahtuneeseen tappoon.

 

Taparikollinen vapaalla

Epäiltyä sarjahukuttajaa voi hyvällä syyllä kutsua taparikolliseksi. Ennen tuoreimpia syytteitä kontionlahtelainen on saanut tuomion lähes 50 rikoksesta. Kihlakunnansyyttäjän mielestä vapaalta jalalta oikeuteen saapuvaa miestä ei tarvitse pelätä.

– Kun ihmistä epäillään kolmesta taposta ja viidestä tapon yrityksestä, pitää henkilöön suhtautua varauksellisesti. Tässähän ei ole ulkopuolisille sattunut mitään, vaan kaikki osalliset ovat periaatteessa kaveriporukassa tai samassa seurueessa olleita, Tiittanen kertoo.

 

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!