fbq
Uutiset
24.07.2018 15:46
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Ari Lahti
Sampo Kaulanen
Sampo Kaulasen raju kohtaus johti psykiatrin vastaanotolle, ei muistanut tapahtuneesta mitään: Kotona odotti murtunut vaimo - "Musertava hetki!"
Uutiset
24.07.2018 15:46
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Ari Lahti

Selviytyjät Suomi -voittaja Sampo Kaulanen kirjoittaa blogissaan terveytensä rajusta pettämisestä. Reilu viikko sitten Sampo joutui sairaalaan juotuaan alkoholia ja otettuaan unilääkkeen.

TAUSTAA: Sampo Kaulanen lepositeissä ja poliisisaattueessa sairaalaan! Joi itsensä humalaan, otti unilääkkeen, meni baariin ja käyttäytyi aggressiivisesti!

Napin ottamisen jälkeen kaikki muuttui. Jostain kumman syystä en nukahtanut vaan aloin häröileen kaikenlaista. Minulta katkesi siinä samassa filmi. Olin lähtenyt siinä kunnossa viereiseen ravintolaan kaljalle ja olin siellä sekoillut. Käyttäydyin todella aggressiivisesti, sekavaisesti ja muutenkin epäsoveliaasti. Tämän sekoilun takia sieltä soitettiin kotia ja vaimoni joutui minut hakemaan kotia. Minun tilasta hätääntyneenä vaimoni soitti paikalle ambulanssin. En kuitenkaan suostunut heidän kanssaan yhteistyöhön vaan minun sekoiluni jatkui. Käyttäytymiseni takia paikalle hälyytettiin myös poliisi koska tilani oli myös minulle hengenvaarallinen, Sampo kirjoitti.

Hänen ensihoitajana työskentelevä ystävänsä saapui Sampon luokse ja mittasi sykkeen. Lukema oli levossa 250. Sampo vietiin sairaalaan, jossa hänelle annettiin hiilitabletteja. Hän heräsi sairaalasta seitsemän aikaan aamulla ja lähti taksilla kotiin.

Kotona sitten oli todella murtunut vaimoni joka kertoi mitä oli tapahtunut. Minulla itsellä ei ollut mitään muistikuvaa tapahtumista ja se oli mulle todella musertava hetki. Ei pelkästään sen takia että tällainen tapahtuma oli käynyt vaan sen takia että tämä ei ollut ensimmäinen kerta ja en tunnistanut käyttäytymistä itsestäni. Ihan kuin olisin kuunnellut jotain kauhuohjelman käsikirjoitusta, jota tähdittää maailman mielenvikaisin ihminen. Se en ollut minä. Päivä meni asiaa läpikäydessä ja tilanne oli täysin selvä. Multa lähtee kaikki jos näin homma jatkuu. Perhe, lapset, terveys ja lopuksi henki.

 

Varasi ajan psykiatrille

Sampo kertoi, ettei tuo ollut ensimmäinen kerta, kun hän teki jotain vastaavaa. 

Tiedän etten lääkkeitä ja viinaa sekoita yhteen päihtymistarkoituksessa vaan siinä toivossa että saan pään hiljaiseksi tai nukuttua niin tätä tilannetta lähdettiin perkaamaan sitä kautta.

Sampo ymmärsi tarvitsevansa apua ja varasi ajan psykiatrille.

Hänellä oli vahva tunne että kaiken takana on paljon hoitamattomia, käsittelemättömiä asioita ja tottakai tiukka työputki mikä on aiheuttanut väsymyksen. Mutta suurin syy mikä tässä kaikessa on takana että miksi minun mieli on niin vilkas on ADHD. Kuin luojan lykyssä naapurihuoneen lääkäri lupasi ottaa minut vastaan ylimääräisenä päivän päätteeksi ja hänen kanssaan keskusteltiin tilanteesta. Hän ei tietenkään voi diagnoosia noin nopea juttelun jälkeen antaa ja tarvitsisi lähipiiriltäni enemmän tietoa minun historiasta ja nykyisestä käyttäytymisestä. Sen jälkeen voitaisiin kokeilla lääkitystä jos tilanne näyttää siltä. 

 

Vaimo mukana vastaanotolla

Sampo kertoi, että hän kävi psykiatrin vastaanotolla eilen maanantaina (23.7.). Mukaan lähti myös hänen vaimonsa Michele.

Vaimoni oli siellä mukana kertomassa oman näkemyksen minun käyttäytymisestäni. Loppu tulemana oli diagnoosi joka viittaa voimakkaasti AdHd sairauteen. Tätähän ei pysty oikein millään verikokeilla tai mittareilla 100% varmuudella todentamaan. Viitteet on kuitenkin sen verran vahvat että puoltavat AdHd lääkityksen kokeilua. Riskinä näissä lääkkeissä on se että jos sairautta ei löydy niin ne voivat nostaa verenpainetta, lisätä kiihtyneisyyttä ja aktiivisuutta entisestään koska ne ovat amfetamiinipohjaisia. Kuulostaa todella hurjalta mutta olen nyt yli 30 v kärsinyt näistä olotiloistani niin halusin kokeilla näitä lääkkeitä.

Lue Sampon blogikirjoitus kokonaisuudessaan Baanan sivustolta.

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »