Matti Saren valitti tuomiostaan.

Salon arvokuljetusryöstäjä Matti Sarén valitti tuomiostaan korkeimpaan oikeuteen – lyheneekö iso kakku?

27.01.2018 15:24

Korkein oikeus ottaa maaliskuussa kantaa Salon arvokuljetusryöstöstä annettuihin tuomioihin. Yksi valittajista on ruotsinsuomalainen Matti Sarén, 46, joka sai teostaan kuusi vuotta ja kolme kuukautta vankeutta. Hän suorittaa rangaistusta parhaillaan vankilassa.

Lue myös: 30 vuotta rötöstellyt Matti Sarén: Olen tienannut ryöstöillä kymmeniä miljoonia euroja – harvinainen haastattelu!

– Tuomioni koventamisperusteena pidettiin sitä, että minulla on taustaa samankaltaisista rikoksista. Täällä minua ei ole kuitenkaan tuomittu kuin Suomen pankin ryöstöstä vuonna 2007. Mielestäni toiminta ei voi olla toistuvaa, jos edellisestä teosta on lähes kymmenen vuotta. Tähän korkeimman oikeuden on määrä ottaa kantaa, Matti päivittelee Seiskalle.

Lue myös: Näin Suomen pankin ryöstö toteutettiin 2007: Suunnitelma kasaan kahdessa viikossa – miljoonasaalis oli pettymys!

Seiska haastatteli Mattia hänen vuosikymmeniä kestäneestä ammattirikollisen urastaan viime marraskuussa. Jutussa hän kertoi olleensa epäiltynä kymmeniä kertoja arvokuljetusryöstöistä Ruotsissa. Hän kuului rikollisjengiin, jota kutsuttiin Ruotsin mafiaksi.

Lue myös: Kymmeniä miljoonia ryöstöillä tienannut Matti Sarén aikoo lopettaa rikokset: Jugoslavian mafia yritti tappaa minut!

Teksti: Juha Nurmi
Kuvat: Seiskan arkisto

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!