Hyppää pääsisältöön
Oulun seksuaalirikos

Saksassa kiinni jäänyt Oulun seksuaalirikoksista epäilty mies siirretään Suomeen - "Tavoitteena saada syyttäjälle ennen kuin kukat kukkivat"

Oulun syksyiseen seksuaalirikosvyyhteen liittyen etsintäkuulutettuna ollut epäilty Aldhulaiei Qayssar Mohsin Sbahi on saatu kiinni keskiviikkona noin kello 21 Saksassa, Saarbrückenin kaupungissa.

Oulun poliisi sai tiedon miehen kiinnijäämisestä torstain vastaisena yönä. Mies pidätettiin jo aiemmin Saksassa joulukuussa, mutta Saksan poliisi vapautti hänet tietokatkoksen seurauksena.

LUE LISÄÄ: Oulun seksirikosvyyhdistä epäilty otettiin kiinni Saksassa – pääsi jo kertaalleen vahingossa vapaaksi

Oulun poliisilla on vangittuna kaiken kaikkiaan kymmenen henkilöä  Oulussa syksyllä tapahtuneista seksuaalirikoksista epäiltynä. Yksi epäilty on vapaana.

- Nyt pidätetty epäilty on Saksan poliisin hallussa, kertoo Oulun poliisin komisario Markus Kiiskinen Seiskalle. 

- Meillä ei ole mitään tietoa kiinnioton yksityskohdista. KRP:n tehtävänä on hoitaa luovutukset ja siirto Suomeen, joka tapahtuu todennäköisesti jo tammikuun aikana, Kiiskinen jatkaa.

Keskusrikospoliisi lisäsi henkilön 21. joulukuuta Europolin etsityimpien rikollisten listalle.

- En pysty sanomaan, edesauttoiko tälle listalle joutuminen kiinnijäämistä. Tällä hetkellä meillä on vain tämä varmistettu kiinniotto, toteaa Kiiskinen.

Lue myös: Mikä emämoka! Oulun seksuaalirikoksista epäilty mies vapautettiin vahingossa Saksassa – annettiin kansainvälinen etsintäkuulutus

Oulun poliisi ei ole saanut uusia ilmoituksia seksuaalirikoksista.

- Toistaiseksi nämä ovat nyt tässä, ja toivotaan että niitä ei tulekaan, Kiiskinen toteaa.

Oulun poliisilla on tutkittavana seksuaalirikosvyyhdessä yhteensä viisi eri tapausta, joiden esitutkinta pyritään saamaan valmiiksi jo keskitalven aikana. 

- Tässä isommassa kokonaisuudessa, johon tämä viimeinen kiinniotto liittyy, eletään kevättalvea tai kevättä, ennen kuin jutut siirtyvät syyttäjälle syyteharkintaan. Tavoitteena on, että tämäkin saadaan syyttäjälle, ennen kuin kukat kukkivat, Kiiskinen summaa.

Osa epäillyistä on siirretty poliisivankiloista rikosseuraamuslaitokseen, eli Oulun vankilaan odottamaan jatkokuulusteluja. Kaikilla syytetyillä on yhteydenpitokielto, eli he saavat keskustella vain tulkin, poliisin ja asianajajan kanssa.

Lue myös: Oulun seksuaalirikosvyyhti laajenee: Uhrit alle 15-vuotiaita tyttöjä - epäiltyinä 10 turvapaikanhakijaa, taustalla yhteydenpito somessa


Teksti:
Ari Kettunen
Kuvat:
Ari Kettunen

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!