fbq
Uutiset
05.12.2019 08:07
Teksti: Jari Peltomäki|Kuvat: Seiskan arkisto ja Matti Matikainen
Rainer Friman jätti hyvästit uralleen.
Sairauskierteen uuvuttama Rainer Friman jätti keikkalavat! Tältä 90-luvun supertähti näyttää nyt – kuva!
Uutiset
05.12.2019 08:07
Teksti: Jari Peltomäki|Kuvat: Seiskan arkisto ja Matti Matikainen

Tanssikeskus Merikievarin lavalle nousi lauantaina uupunut artisti. Kaksinkertainen Syksyn Sävel -voittaja Rainer Friman, 61, lauloi uransa viimeisen keikan ristiriistaisin tuntein.

– Mieleni on suloisen haikea. Olen kuitenkin iloinen, että osaan luopua ja laskea ankkurini, Rainer kuvailee tunteitaan Seiskalle.

– En koe luopumisen tuskaa.

Pitäkää kiinni musiikista

Rainer esiintyi Merikarvialla sijaitsevalla kuululla tanssilavalla yhdessä ystävänsä Rainer Bollströmin kanssa. Tuttujen hittien, kuten Linnut, Se on salaisuus ja Sinä iltana tähdet lisäksi Rainer piti puheen.

– Halusin heittää sen ex tempore, ihan lonkalta. Muuten olisin joutunut liiallisen tunnekuohun valtaan, Rainer kertoo.

Puheensa hän kohdensi kuulijoilleen.

– On tullut aika kiittää. Olette olleet hyvin empaattisia ja antaneet voimaa minulle, toivottavasti minä myös teille. Musiikki antaa uskoa tulevaisuuteen. Pitäkää kiinni musiikista.

Rainer Friman jätti hyvästit uralleen Merikarvian Merikievarissa lauantaina. – On aika kiittää ja laskea ankkurit, hän totesi.
Rainer Friman jätti hyvästit uralleen Merikarvian Merikievarissa lauantaina. – On aika kiittää ja laskea ankkurit, hän totesi.

Sairauskierre

Rainer oli 1980- ja 1990-luvuilla Suomen suosituimpia laulaja. Vuosina 1988–1994 hän myi yli 650 000 levyä ja sai viisi kulta- ja kahdeksan platinalevyä. Keikkoja hän takoi 20–25 kuukaudessa.

Rainer on kamppaillut sairauksiensa kanssa 1990-luvun alusta. Työuupumuksen lisäksi hän sai paniikkikohtauksia ja joutui syömään vuosikausia mielialalääkkeitä.

Nyt hänen sairauslistansa on pitkä: vakava keuhkoahtaumatauti, astma, kakkostyypin diabetes ja verenpainetauti sekä vasta vuonna 2008 oikein diagnosoitu kaksisuuntainen mielialahäiriö.

– Sairaudet ovat syynä lopettamiseeni.

Lue lisää Rainerin sairauskierteestä ja talousongelmista torstaina ilmestyneestä Seiskasta!

TILAA SEISKA TÄSTÄ!

Tilaa Seiskan uutiskirje! »