Kuolleet suomalaiset julkkikset.

Sairaskohtaus vei muusikko Joonas Loirin, syöpä nujersi sanataituri Jukka Virtasen – vaikeat sairaudet koituivat rakastettujen tähtien kohtaloksi

26.12.2019 19:02

Muusikko Joonas Loiri, 37, oli juuri julkaissut esikoislevynsä, kun hän sai kotonaan sairauskohtaukseen toukokuun lopulla. Kuolinpäivänään Joonaksen oli määrä muuttaa uuteen asuntoon.

Joonas oli isänsä Vesku Loirin tavoin elämänkatsomukseltaan buddhisti, joka uskoo karmaan ja jälleensyntymään. Hän kertoi Seiskan haastattelussa 2017, kuinka ihmettelee isänsä pystyvän kusettamaan kuolemaa kerta toisensa jälkeen toipumalla vaikeista sairauksista.

Joona Loiri

Lue myös: Hyvää taivasmatkaa Joonas Loiri - kuvat surusaatosta

Veskun lisäksi suru on raskas myös Joonaksen Riitta-äidille ja Jenni-siskolle sekä lukuisille ystäville ympäri maailmaa. Viime vuodet Joonas oli isälleen hyvin tärkeä. Koska Veskun liikkuminen on vaivalloista, Joonas hoiti omien keikkojensa salliessa isänsä asioita ja toimi usein hänen kuskinaan.

– Faijalla on taas jotain ongelmia Playstationinsa kanssa, täytyy mennä sitä fiksaamaan, jäivät Joonaksen viimeisiksi sanoiksi allekirjoittaneelle.

Lue myös: Vesku Loirin Joonas-poika sai viimeisen leposijansa – kaunis puuristi muistomerkkinä!

Sanantaitajan toive toteutui

Jukka Virtanen

Kirjailija, näyttelijä, sanataituri ja viihteentekijä Jukka Virtanen menehtyi syyskuun alussa 86-vuotiaana häntä vuosia vaivanneeseen eturauhassyöpään ja sen levittämiin etäpesäkkeisiin. Hän sinnitteli vuosia pidempään kuin lääkärit olivat uskoneet. Jukka halusi tulla siunatuksi syntymäpitäjänsä, Jämsänkosken kirkossa, josta surun murtama näyttelijäpoika Ville Virtanen kantoi tuhkauurnaan ulos. Tuhkat siroteltiin Jämsänkoskeen virran vietäväksi.

Lue myös: Jukka Virtasen hautajaiset: Ville-poika laski isänsä tuhkat Jämsänkoskeen - Kuvat

Ei halunnut valittaa kipujaan

Matti Nykänen

Mäkihyppylegenda, laulaja Matti Nykänen tiesi pitkään leikkivänsä terveydellään mutta ei saanut elintapojaan kuntoon. Alkoholin riskikulutus tuhoaa treenatuimmankin elimistön. Kolme haimatulehdusta ja kakkostyypin diabetes päättivät sankarin taipaleen vain 55-vuotiaana helmikuun alussa. Matti kuoli kotiinsa, jossa hän kärsi ankarista kivuista Pia-vaimonsa silmien alla mutta ei antanut tämän soittaa ambulanssia.

Lue myös: ”Matti säilyy mukanani aina!” Pia Nykänen otti tatuoinnin Matin muistolle – kuva!

Tv-katsoja yritti varoittaa sairaudesta

Olli Lindholm

Muusikko Olli Lindholm, 54, eli ilman viinaa 19 vuotta ja piti kroppansa kunnossa ahkeralla treenaamisella. Hän kuitenkin kärsi korkeasta verenpaineesta, uniapneasta ja nukkui liian lyhyitä yöunia. Hän kertoi elämäkerrassaan saaneensa tekstarin tuntemattomalta ensihoitajalta, joka oli kiinnittänyt tv-ruudussa huomiota laulajan sinertäviin huuliin, joka on merkki verenkierto- ja sydänsairaudesta. Olli kuoli helmikuussa kotiinsa Tampereella.

Lue myös: Olli Lindholmin koskettava kuolinilmoitus julkaistiin Satakunnan kansassa - "Mitä tapahtuu kun lähdet tuntemattomaan"

Tangontaitajan taival päättyi

Reijo Taipale

Laulaja Reijo Taipale kuoli 79-vuotiaana. Hän oli jo pitkään potenut muistisairautta. Reiska oli suomalaisen tangon eturivin tulkitsija, joka teki viimeisen esiintymisensä 2016. Unto Monosen Satumaa-tango oli kaikkein suosituin.

– Reijo on nyt itse päässyt sinne satumaahan, josta hän vuosikymmenet lauloi, omaiset kertoivat surutiedotteessaan. Laulaja oli vaimonsa Anitan kanssa naimisissa 54 vuotta, ja heillä on kolme lasta.

Lue myös: Yle: Iskelmätähti Reijo Taipale on kuollut: "Reijo on nyt itse päässyt sinne satumaahan josta hän vuosikymmenet lauloi"

Veli ja sisko lähtivät perätysten

Mervi Tapola

Tapolan makkarasuvun perijät, Jarmo ja Mervi Tapola menehtyivät vain kolmen kuukauden välein. Hallituksen puheenjohtajana toiminut 63-vuotias Jarmo menehtyi heinäkuussa äkilliseen sairaskohtaukseen. Mervi puolestaan sairasti parantumatonta vatsasyöpää kahden vuoden ajan. Mervi eli viimeiset vuotensa hiljakseen Ylöjärven maisemissa, josta hänen ex-miehensä Matti Nykänen poistui viimeisen kerran 2010. Pariskunta jätti yhdessäolovuosiensa aikana käräjille liki 20 avioerohakemusta.

Lue myös: Valkoiset ruusut peittävät hautaa! Syöpään kuollut Mervi Tapola lepää veljensä vieressä – kuva!

Syöpä vei suosikkijuontajan!

Sari Seppälä

Radio Novan suosittu toimittaja Sari Seppälä, 50, menehtyi nopeasti edenneeseen haimasyöpään tammikuun lopulla.

– Sari oli valovoimainen persoona, eikä hänellä ollut koskaan huonoja päiviä. Jos oli, muuttui se pian nauruksi, kollega Esko Eerikäinen muisteli Seiskalle.

Esko kertoi tehneensä ensimmäiset juontonsa Radio Novassa Sarin kanssa.

Lue myös: Tammikuussa menehtyneet radiojuontaja Sari Seppälän Bertta-tytär työstää omaa musiikkia: ”Surusta ja menetyksestä riittää sisältöä kappaleisiin”

Heistäkin aika jätti

• Eläkkeellä ollut TV1:n uutisankkuri Kari Toivonen menehtyi syyskuussa pitkän sairauden jälkeen 77-vuotiaana.

• Monta suomalaisen teatterimaailman näyttelijälegendaa poistui maallisilta näyttämöiltä. 83-vuotias Ismo Kallio menehtyi helmikuussa, huhtikuussa lähti Lasse Pöysti 92-vuotiaana ja lokakuussa teatterineuvos Kyllikki Forssell 94 vuoden iässä.

• Korson konnaksi tituleerattu, julkkikseksi rikosuransa jälkeen noussut Rauski Lehmusvyöry kuoli keuhkoahtaumaan tammikuussa 68-vuotiaana.

• Marraskuussa uutisoitiin kahden tunnetun poliitikon kuolemasta. Ensin tapaturmaisesti menehtyi keskustan kansanedustaja Antti Rantakangas, ja pian häntä seurasi vatsasyöpään kuollut, entinen demarikansanedustaja Maarit Feldt-Ranta.

• Joulukuussa menehtyi myös suomalaisen naisrockin uranuurtaja Anne ”Heinäsirkka” Taskinen. Sleepy Sleepersissäkin esiintynyt Heinäsirkka oli 61-vuotias.

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Anne Pennanen
Kuvat: Seiskan ja Allerin arkisto ja Lehtikuva

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!