Mia ja Karam saivat ison sairaalalaskun.

Sairaala vaatii suomalaiselta tosi-tv-pariskunnalta yli 30 000 euroa – syynä hirveä sairauskierre: ”En tiedä miten selviämme”

09.01.2018 05:46

Seiska kertoi aikaisemmin Kielletty rakkaus -ohjelmasta tuttujen Mian ja Karamin ongelmista. Karam oli joutunut äkilliseen leikkaukseen vatsavaivojen takia. Koska Karamilla ei ole ollut leikkausten aikaan vakituista kotikuntaosoitetta Helsingissä, sairaalamaksut nousivat yli 30 000 euroon.

Lue lisää: Hirvittävä sairauskierre pysäytti suomalaisen tosi-tv-pariskunnan elämän – sairaala vaatii yli 30 000 euroa!

Lain mukaan EU:n ulkopuolelta tulleilla, Suomessa tilapäisesti asuvilla on oikeus vain kiireelliseen sairaanhoitoon, ja hoidon kustannukset voidaan laskuttaa jälkikäteen. Pysyvän oleskeluluvan Karam sai vähän sairaalaan sisäänkirjautumisensa jälkeen, 10. marraskuuta. Mian mukaan HUS ei kertonut Karamin statuksesta, vaikka se varmasti näkyi tiedoissa.

Lue myös: Kielletty rakkaus -sarjan Mia, 47, ja tunisialainen Karam, 35, pääsivät vihdoin naimisiin – takana liki 6 vuoden taistelu: ”Tämä on uusi alku!”

– Rekisteröimme Karamin Suomeen 26. kesäkuuta, ja Kela muisti kyllä poistaa kaikki yksinhuoltajan tuet minulta, mutta maistraatti ei kirjannut häntä vakituiseksi vaan väliaikaiseksi asukkaaksi Helsinkiin, Mia selvittää.

Lue myös: Mian, 47, ja tunisialaisen Karamin, 35, kielletty rakkaus alkoi Facebook-viestittelyllä – pääsivät naimisiin vasta 6 vuoden taistelun jälkeen!

Mian mukaan he voivat hakea maistraatilta Karamin kotipaikan muuttoa takautuvasti tai anoa sairaalakuluja Kelalta. Varmaa ulospääsyä tilanteesta ei kuitenkaan ole.

– En tiedä, miten selviämme tästä. Karam ei ole saanut vieläkään senttiäkään Kelasta, vaikka hän sai 10. marraskuuta pysyvän oleskeluluvan. Me elämme vain minun palkkani varassa, Mia sanoo.

Teksti: Sami Sinokki
Kuvat: Pasi Murto

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!