Saara Aalto -kirjan kirjoittanut Laura Friman: Projekti toteutettiin tappotahdilla!

Uutiset | 16.03.2017 15:30

Saara Aallon X Factor -taipaleesta kertova No Fear -kirja asetti toimittaja Laura Frimanin melkoisen haasteen eteen.

Kuukauden kuluttua julkaistava kirja on toteutettu alusta loppuun asti vain parissa kuukaudessa. Iholla-sarjassa nähtävän Lauran mukaan projekti toteutettiin tappotahdilla.

− Olen tavannut Saaran vain pari kertaa, mutta puhelimessa olemme puhuneet varmaan puoli miljoonaa tuntia. Puhelut on hoidettu mitä oudoimmissa junissa ja vessoissa, koska hänellä on niin kiireinen aikataulu. Välillä Saara laittoi viestiä, että hän ehtisi puhua vartin ajan. Itse olen saattanut olla jossain ravintolassa ja joutunut menemään puhumaan vessaan. Kaikki on mennyt aika pitkälti hänen aikataulujensa mukaan. Kirjaa tehtiin aika haastavissa olosuhteissa, Laura kertoi Seiskalle Iholla-sarjan lehdistötilaisuudessa.

− Aikataulujen takia kirjan sisältö rajattiin X Factoriin, ja kävimme sitä läpi viikko viikolta. Kirja on aika kuvapainotteinen, ja siinä on aika paljon erityisiä ja ennennäkemättömiä kuvia. Sisällöltään kirja ei ole suppea. Siinä on paljon uutta tietoa X Factorista. Kiireinen aikataulu rajoitti asioita aika paljon.

Tuotantoyhtiö halusi vallan

Lauran mukaan kirjan sisältö piti hyväksyttää Britannian X Factorin tuotantotiimillä.

− Britanniassa X Factorin formaatti on todella tiukka sen suhteen, mitä saa kertoa ja mitä ei. Tuotantotiimi ei tainnut muuttaa kirjan sisällöstä mitään, mutta projektille oli luotu kauhea uhka, että he voivat kontrolloida sisältöä. Emme ilmeisesti paljastaneet mitään kovin pahaa, koska materiaali meni heittämällä läpi. Tuotantotiimin pillin mukaan olisi pitänyt tanssia.

Saara on aito

Laura myönsi kyseenalaistaneensa Saaran jatkuvan iloisuuden aitouden. Lukuisat puhelinkeskustelut toivat laulajan todellisen luonteen esille.

− Välillä pohdin, ettei Saara voi olla niin herttainen kuin antaa julkisuudessa ymmärtää. Ajattelin, että hänessä on oltava pimeä puoli. Mutta ei hänessä sellaista ole. Mekin keskustelimme niin eri mielentiloissa ja Saara oli välillä aivan poikki. Hän on aidosti lämmin ja elämäniloinen. Hänet on kasvatettu rakkauden kuplassa, ja hänen elämänasenteensa on niin myönteinen, että se varmasti kantaa häntä kaiken keskellä.

Teksti:Antero Alhonen
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!