fbq
Uutiset
29.09.2014 19:48
Teksti: Mira Sharma|Kuvat: Ari Lahti
Ruotsalaisnäyttelijä: Tätä kadehdin suomalaisissa!
Ruotsalaisnäyttelijä: Tätä kadehdin suomalaisissa!
Uutiset
29.09.2014 19:48
Teksti: Mira Sharma|Kuvat: Ari Lahti

Suosikkikirjailija Miika Nousiaisen Vadelmavenepakolainen-kirjasta tehty elokuvaversio saa ensi-iltansa perjantaina (3.10.). Elokuvaa on kuvattu sekä Ruotsissa että Suomessa. Pääosissa nähdään naapurimaamme suosituimpia elokuvatähtiä. Yksi heistä on Lotan roolissa nähtävä näyttelijä Frida Hallgren, 39.

- Tämä on ensimmäinen kertani Suomessa. Helsinki vaikuttaa kauniilta kaupungilta. Valitettavasti en ehdi tutustua kaupunkiin tämän enempää, sillä lennän jo huomenna pois, Frida sanoo.

Näyttelijä kuitenkin uskoo vierailevansa Suomessa uudestaankin, sillä hänen parhaan kaverinsa suomalainen äitikin on patistanut häntä vierailulle joka kesä.

 

Suorat suomalaiset

Elokuvan käsikirjoitus aiheutti ruotsalaisessa työryhmässä kulmien kurtistelua, sillä Miika Nousiaisen teksti oli ajoittain hyvin suoraa.

- Miika otti esiin sen, että suomalaiset puhuvat kuolemantapauksessa suoraan jonkun kuolleen. Ruotsalaiset taas ilmaisevat asian epäsuoremmin sanomalla menehtyneen henkilön "nukkuneen pois" tai, että "hän ei enää ole joukossamme", Frida kertoo.

Fridan mielestä suurin ero ruotsalaisten ja suomalaisten välillä onkin tapa puhua asioista.

- Ruotsalaiset puhuvat epäsuoraan ja koristelevat sanomisiaan täytelauseilla. Olen kateellinen suomalaisille siitä, kuinka avoimesti he puhuvat, Frida puuskahtaa.

Näyttelijän mukaan suomalaiset sanovat ääneen myös negatiiviset asiat ja pääsevät niistä siten yli.

- Ruotsalaiset taas keräilevät loukkauksia ja muita negatiivisia asioita itseensä kuin postimerkkejä, eivätkä puhu asioista. Sitten joka kymmenes vuosi ruotsalaisen mitta tulee täyteen ja pakka räjähtää, Frida kuvailee.

 

"Rakastan Kaurismäen elokuvia"

Fridan on tehnyt vaikuttavan näyttelijänuran Ruotsissa ja hän on työskennellyt muun muassa yhdessä suomalaisnäyttelijä Maria Sidin kanssa.

- Toivon, että meistä tulee Marian kanssa läheisempiä kavereita, sillä hänhän asuu nykyään myös Göteborgissa, Frida sanoo.

Reseptiä ruotsalaisiin menestyselokuviin tähti ei osaa sanoa, mutta toteaa Ruotsissa satsattavan myös nuorille tehtyihin elokuviin.

- En tunne Suomea tai suomalaisia kovinkaan hyvin, mutta sen voin kertoa, että rakastan Aki Kaurismäen elokuvia, Frida kertoo.

 

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »