fbq
Uutiset
10.12.2020 11:07
Teksti: Kirsi Pöllänen|Kuvat: Timo Lindholm ja Sarin kotialbumi
Sari Huhtanen
Rovaniemeläisen Sarin suuri suru: Löysin tyttäreni kuolleena sängystä
Uutiset
10.12.2020 11:07
Teksti: Kirsi Pöllänen|Kuvat: Timo Lindholm ja Sarin kotialbumi

Ystävänpäivää seurannut aamu oli tuulinen ja luminen. Rovaniemeläinen Sari Huhtanen, 49, heräsi aamuyöllä viiden aikaan outoon tunteeseen. Hän jatkoi kuitenkin uniaan ja heräsi lauantaiaamuun uudelleen puoli kymmenen aikaan.

– Ihmettelin, kun en ollut kuullut 22-vuotiaan tyttäreni Sofian lähtöä. Hän toimi valmentajana muodostelmaluistelussa, ja he olivat lähdössä aamulla kisareissulle Ouluun. Säikähdin, että hän oli nukkunut pommiin.

Sari lähti tyttärensä huoneeseen ja näki tämän vielä nukkuvan. Mennessään herättämään häntä äiti kohtasi järkyttävän näyn. Sofian ihoon oli ilmestynyt lautumia, eli vainajien iholle ilmaantuva violetinpunainen väritys.

– Hän oli omituisen värinen ja aivan kylmä. Huusin miehelleni, että Sofialle on tapahtunut jotain. Mieheni ja Sofian pikkuveli tulivat huoneeseen. Me kaikki vain huusimme.

Sofia Huhtanen opiskeli ennen kuolemaansa. Äidin mukaan luistelua harrastanut tytär oli luonteeltaan huolehtivainen ja ystävällinen.
Sofia Huhtanen opiskeli ennen kuolemaansa. Äidin mukaan luistelua harrastanut tytär oli luonteeltaan huolehtivainen ja ystävällinen.

Päivä meni sumussa

Sari soitti hätäkeskukseen. Normaalista poiketen hätäkeskus ei pyytänyt häntä jäämään linjalle odottamaan vaan äidille ilmoitettiin, että ambulanssi on tulossa.

– Siinä tajusin, ettei mitään ole tehtävissä. Ensihoitajat näkivät tilanteen heti eivätkä edes yrittäneet elvyttää. He päättelivät kuolinhetken koittaneen aamuyöllä useita tunteja aikaisemmin.

– Sofia oli kuollut rauhallisesti nukkuessaan. Hän oli vain lipunut rajan yli. Seuraavat tunnit menivät kuin sumussa. Sarista tuntui kuin olisi ollut keskellä painajaista, mutta paha uni vain jatkui.

– Pahinta oli nähdä, kun tytär vietiin ruumispussissa huoneestaan pois. Kun kaikki olivat lähteneet, makasimme mieheni kanssa sängyllä. Tuntui kuin rekkakuormallinen kiviä olisi kaadettu päälle. Ei voinut hengittää, fyysinen kipu oli aivan järkyttävää.

Lue lisää Sarin surutyöstä torstaina ilmestyneestä Seiskasta!

Tilaa Seiskan uutiskirje! »