fbq
Uutiset
22.08.2016 15:10
Teksti: Petri Voutilainen|Kuvat: Seiskan toimitus
Roope Salminen painostettiin lihotuskuurille: Oli tiukka paikka luopua urheilullisesta kropasta!
Roope Salminen painostettiin lihotuskuurille: Oli tiukka paikka luopua urheilullisesta kropasta!
Uutiset
22.08.2016 15:10
Teksti: Petri Voutilainen|Kuvat: Seiskan toimitus

Näyttelijä-laulaja Roope Salminen tekee ensimmäisen pääroolinsa valkokankaalla syyskuun alussa ensi-iltaan tulevassa Apulanta-elokuvassa Teit meistä kauniin. Elokuvan on ohjannut Apulanta-yhtyeen entinen basisti Tuukka Temonen. Roope näyttelee elokuvassa Apulanta-yhteen perustajaa Antti Lautalaa.

- Jännitän, miten ihmiset löytävät elokuvan. Näyttelen elokuvassa 16-vuotiasta, ja Tuukka painosti minua lihottamaan roolia varten, jotta sain kasvoihini lapsenpyöreyttä. Oli tiukka paikka luopua urheilullisesta kropasta, mutta mitä en tekisi taiteen vuoksi. Lisäksi opettelin soittamaan kitaraa ja luovuin viiksistä, mikä oli myös tiukka paikka minut tuntien.

 

Haki ahkerasti kouluun

Roope on itseoppinut näyttelijä.

- Hain Teatterikorkeakouluun seitsemän kertaa ja Nätyyn kerran. Pääsin molemmissa viimeiseen vaiheeseen. Enää en aio hakea kouluun. Jätän paikan niille, jotka tarvitsevat koulua minua enemmän. 

Apulanta-elokuvaa tähdittävät näyttelijät, joita on harvemmin nähty kameran edessä. 

- Elokuvassa on hyviä nuoria näyttelijöitä. Ei tarvitse itkeä, että aina on samat naamat, sillä meistä ketään ei ole nähty aiemmin pitkässä elokuvassa. Vastanäyttelijöikseni olen saanut Iiro Panulan ja Tatu Sinisalon, joka nähdään Toni Wirtasen roolissa. Tatu tekee elokuvassa yhden hienoimmista roolisuorituksista, joka jää historiaan, Roope hehkuttaa.

 

Kulttimusikaali syksyllä

Tänä syksynä Roope nähdään Sami Saikkosen ohjaamassa Rocky Horror Show -musikaalissa. 

- Olemme käyneet työryhmän kanssa tekstin läpi ja biisit ovat tiedossa, mutta emme ole ruvenneet vielä harjoittelemaan ensi-iltaa varten. En tiedä, mitä siitä muodostuu. Työryhmän tuntien uskon, että timanttia on luvassa, Roope vakuuttaa.